UPDATE VIDEO Medicul Radu Zamfir a prelevat organele unui donator aflat în moarte cerebrală

Ultima actualizare:

    Dr. Radu Zamfir, foto: Adevărul
Dr. Radu Zamfir, foto: Adevărul

Medicul Radu Zamfir, rănit în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie în Munţii Apuseni, a ajuns la Bucureşti. Toată noaptea el s-a aflat în sala de operaţii, la Spitalul Judeţean Sibiu, unde a prelevat organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Aceasta este prima prelevare de organe la care dr. Radu Zamfir a participat, după tragedia din Apuseni.

UPDATE ora.12.39. Transplantul de ficat a început la Institutul Fundeni. Pacienta care se află, în aceste momente, în operaţie are 45 de ani şi suferă de ciroză hepatică, starea ei fiind foarte gravă. Ea se află pe lista de aşteptare pentru transplant hepatic de un an şi şase luni.

Şeful Clinicii de Transplant Hepatic din cadrul Institutului Fundeni, prof. dr. Irinel Popescu, a declarat că, de la începutul anului şi până în prezent, s-au efectuat şapte transplanturi, iar din 20 ianuarie, când a avut loc accidentul aviatic din Apuseni, patru transplanturi.

De asemenea, anul trecut, la Fundeni s-au realizat 122 de transplanturi, iar, la ora actuală, pe lista de aşteptare sunt peste 400 de bolnavi care au nevoie de un ficat nou.

UPDATE Medicul Zamfir a plecat, joi seară, alături de alţi medici, la Sibiu. Aici, se afla un pacient în moarte cerebrală, de la care echipa de medici condusă de dr. Zamfir, alături de specialişti veniţi de la Cluj, au prelevat ficatul, rinichii şi ţesuturile.

Radu Zamfir la întoarcerea la Bucureşti

simeon stalpnicul png

Organele au fost duse imediat în spital

simeon stalpnicul png

La miezul nopţii, medicii au ajuns cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Sibiu, unde au intrat direct în sala de operaţii. Dr. Radu Zamfir a mărturisit că i s-a propus să călătorească cu un avion, dar a preferat maşina pentru că drumul a durat doar 3 ore şi 30 de minute. De asemenea, a povestit că nu este necesar să ia calmante pentru dureri şi că reluarea lucruluiîi face foarte bine. De altfel, chiar înainte de apleca spre Sibiu a fost într-o operaţie şi a ascultat muzica preferată care îl linişteşte şi îi dă o stare de relaxare. Zilnic, vorbeşte cu ceilalţi aflaţi în "avionul morţii", se interesează de starea de sănătate a acestora.

Dr. Zamfir a sosit la Sibiu cu o ambulanţă (foto:stirileprotv.ro)

simeon stalpnicul png

Şase ore a durat intervenţia de prelevare. "S-au recoltat ficatul, rinichii şi ţesuturile. Ficatul va fi transplantat azi la Institutul Fundeni, iar rinichii, la Cluj", ne-a declarat dr. Victor Zota, coordonator de transplant.

Prelevarea de organe s-a făcut de la un muncitor de 34 de ani, din Mediaş, care a suferit un accident la locul de muncă. El a fost, practic, strivit de nişte plăci de beton pe şantierul CFR, care face parte din Coridorul IV Paneuropean.

Muncitorul ar fi alunecat şi s-ar fi sprijinit de o grindă din beton, ca să nu cadă. În momentul în care a fost împinsă, grinda s-a dezechilibrat şi a căzut peste bărbat, rănindu-l grav la cap.

VIDEO

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net