Liviu Dragnea află peste două săptămâni dacă face pușcărie

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea este președintele PSD
Liviu Dragnea este președintele PSD

Dosarul „Fraudă la referendum” a ajuns la final. Curtea Supremă judecă vineri (8 aprilie) ultimul temen în dosarul în care şeful PSD, Liviu Dragnea, a contestat decizia de condamnare la un an de închisoare cu suspendare, scrie Mediafax. El fusese condamnat pentru fraude la referendumul de demitere a fostului preşedinte Traian Băsescu.

UPDATE ORA 16.00 Instanța Supremă a amânat pronunțarea în dosarul Rereferendumului până la data de 22 aprilie, scrie Realitatea Tv. La ieşirea de la sediu ÎCCJ, Liviu Dragnea şi-a exprimat dezacordul cu privire la afirmaţiile procurorului DNA, care a spus că preşedintele PSD "a văzut cetăţenii ca pe nişte obiecte pe care le scoţi din casă şi le duci la urne".

"Am citit foarte bine ce au scris procurorii şi nu sunt de acord cu asta, pentru că prin toată munca mea din ultimii 20 de ani am arătat că ţin la oameni. Un om care ţine la oameni nu se comportă aşa. Şi sunt destui care nu ţin la oameni şi o şi afişează. (...) Ce am avut de spus, am spus în faţa instanţei şi este suficient. De acum înainte, instanţa a rămas în pronunţare", a declarat Dragnea.

UPDATE ORA 11.12.Dragnea s-a prezentat la ÎCCJ, la intrare declarând că este nevinovat și că nu se gândește la o condamnare cu executare a sentinței. „Cred cu tărie în nevinovăția mea și în dreptul românilor de a participa la vot. Nu iau în considerare o condamnare cu executare”, a precizat Dragnea.

Întrebat ce decizie va lua în plan politic dacă se va menține condamnarea din primă instanță, adică un an de închisoare cu suspendare, Dragnea a spus doar "vă promit că după sentință vom discuta".

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) l-au condamnat, în 15 mai, pe Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, decizia nefiind definitivă.

Instanţa arată, în motivarea deciziei că aplicarea unei pedepse egale cu minimul prevăzut de lege, de un an de închisoare, este de natură să conducă la atingerea scopului prevăzut de dispoziţiile articolului 52 din vechiul Cod penal, respectiv de reeducare a condamnatului şi de prevenire a săvârşirii de noi infracţiuni.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, „cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale”.

image
image
image
image
image
image
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net