«Uraa! Avem şi noi metrou în cartier»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Au aşteptat 22 de ani ca metroul să treacă şi prin cartierul lor. Minunea s-a petrecut ieri dimineaţă, când staţiile Jiului şi Bazilescu au fost date în folosinţă. Pentru a fi martori la evenimentul istoric, locuitorii din Bucureştii Noi s-au trezit cu noaptea-n cap.

Mulţi dintre ei au crezut că şi cele două noi staţii se supun aceluiaşi orar Metrorex şi au venit să le inaugureze la ora 05.00. Surpriză, însă! Uşile nu s-au deschis până la ora 10.00, când a sosit premierul Boc.

simeon stalpnicul png

„Asta e, mult a fost, puţin a rămas. Am aşteptat 22 de ani metroul ăsta. Nu mai credeam că trăiesc să mă plimb cu el", ne-a spus Ana, de 70 de ani. La 30 de minute după ce premierul Boc a tăiat panglica, bucureştenii au putut să intre. „Uraa! Avem şi noi metrou în cartier", a strigat Aurel, primul care trecut de turnicheţi.

Prima călătorie a fost gratuită, iar de ea au beneficiat zeci de călători care şi-au dat coate ca să ajungă pe peron. Staţiile Jiului şi Parc Bazilescu au fost ani de zile un şantier abandonat, din lipsă de bani. Acum, însă, reîntregeşte Magistrala a IV-a.

„În iarnă, sper să începem lucrările de la Parc Bazilescu la Străuleşti şi în doi ani şi jumătate să finalizăm magistrala", a spus Gheorghe Udrişte, directorul Metrorex.

Atenţie cum băgaţi cartela!

Noile staţii au dotări de ultimă generaţie. Aparatele pentru cartele nu seamănă deloc cu cele amplasate în staţiile vechi. Cartela se introduce la jumătatea aparatului şi nu cu săgeata înainte, aşa cum eram obişnuiţi, ci invers.

Primul care s-a încurcat a fost chiar premierul Emil Boc. În plus, toate porţile sunt identice. Nu ştii pe care intri şi pe care ieşi. Click! vă spune: urmaţi aparatele care indică săgeata verde dacă vreţi să intraţi şi pe cele cu semnul roşu, interzis, la ieşire.

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net