Uraa! Vom sărbători Ziua Bărbatului, pe 19 noiembrie

Ultima actualizare:

    Bărbații din România vor sărbătorii în 19 noiembrie, de ziua lor
Bărbații din România vor sărbătorii în 19 noiembrie, de ziua lor

Erau supărați bărbații. Femeile aveau și 1 martie și 8 martie, iar ei nu aveau o zi în care să fie sărbătoriți. Iată că parlamentarii s-au gândit și la ei și au aprobat ca în 19 noiembrie să fie Ziua Bărbaților.

Deputaţii au adoptat, miercuri, 3 februarie, o lege prin care ziua de 8 Martie este declarată Ziua Femeii şi cea de 19 noiembrie, Ziua Bărbaţilor.

Legea a fost adoptată cu 204 „pentru”, 16 „împotrivă” şi 63 abţineri şi va fi trimisă preşedintelui Klaus Iohannis spre promulgare.

Potrivit propunerii legislative iniţiate de cinci senatori de la PSD şi PNL (toți bărbați), autorităţile administraţiei publice pot organiza manifestări şi acţiuni publice dedicate sărbătoririi acestor zile, iar Televiziunea Publică şi Societatea Română de Radiodifuziune vor putea include în programele lor „emisiuni dedicate promovării drepturilor femeii sau, după caz, drepturilor bărbaţilor”.

În expunerea de motive a proiectului de lege se arată că „în contextul în care vorbim despre egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, şi celebrarea zilei femeii, puţine persoane cunosc însă faptul că există şi o zi internaţională a bărbatului”, celebrată în data de 19 noiembrie, în aproape 60 de state.

Ziua Bărbatului a fost inaugurată în Trinidad Tobago, în 1999, iar grupuri de persoane din Australia, Caraibe, SUA, Asia, Europa, Africa şi ONU susțin această idee, ca un simbol de egalitate între sexe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net