Uraaa! Scăpăm de cozile de pe Autostrada Soarelui!

Ultima actualizare:
Se va mai putea plăti la bariere doar pe o bandă
Se va mai putea plăti la bariere doar pe o bandă

De 1 Mai, staţiunile de pe Litoral vor fi luate cu asalt, iar Autostrada Soarelui va fi aglomerată. Pentru a fluidiza traficul, Guvernul a decis ca taxa de la podul Feteşti să poată fi plătită şi prin SMS şi la benzinării. Şi CFR va lansa Trenurile Litoral.

Mini-vacanţa de 1 Mai, când românii vor petrece trei zile la rând, e foarte aproape. Cea mai mare înghesuială va fi pe Litoral. De altfel, Asociaţia Litoral-Delta Dunării a anunţat că în staţiunile de la malul mării sunt aşteptaţi peste 35.000 de turişti, cei mai mulţi în Mamaia. Şi, dacă e înghesuială pe Litoral, sunt cozi pe Autostrada Soarelui. Cel puţin aşane-­am obişnuit în ultimii ani. Tocmai de aceea, Guvernul a modificat în şedinţa de miercuri ordo­nanţa privind aplicarea ta­rifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din Ro­mânia. Asta înseamnă că şoferii vor putea să plătească taxa de trecere a podului de la Feteşti prin SMS sau în benzinării şi nu neapărat la bariere.

Facem două ore până  la mare, cu trenul
Facem două ore până la mare, cu trenul

„Astfel, trecerea prin staţia de taxare se va efectua pe trei benzi pe sens, din care benzile 2 şi 3 vor fi cu trecere liberă, fără bariere, iar banda 1 (de la marginea din dreapta) va fi în continuare cu barieră, şi numai pentru plata cash”, informează Executivul. Pentru cei care doresc să evite oprirea la barieră, tariful poate fi achitat înaintea trecerii podului sau, cel târziu, până la ora 24 a zilei următoare trecerii la distribuitorii autorizaţi de CNADNR: prin sms la numărul 7577 (Orange, Te­le­­kom, Vodafone); staţii de distribuire a carburanţilor auto (OMV, Petrom, Rom­petrol şi Mol). Plata prin sms se poate efectua pentru o singură trecere şi se taxează în conformitate cu termenii ope­ratorilor de telefonie mo­bilă. Tarifele sunt între 13 şi 91 lei, în funcţie de tipul de vehicul, iar amenzile aplicate pentru neachitarea acestui tarif în termenul le­gal vor fi între 130 şi 910 lei.

Înregistraţi de camerele videoControlul plăţii taxei se va efectua prin intermediul camerelor video care înregistrează numărul de înmatriculare. Acesta va fi verificat în sistemul electronic al plăţilor. În sezonul estival, traficul înregistrat pe A2 este de 4.000 de vehicule pe oră până la 50.000 de vehicule pe zi.

Trenurile Litoralului


    Facem două ore până  la mare, cu trenulFoto: Click!
Facem două ore până la mare, cu trenulFoto: Click!

CFR Călători va lansa, în 1 mai, Trenurile Litoral ce vor asigura legătura între Capitală şi Litoral,  în două ore, fără opriri intermediare. Iată cum vor circula acestea!

  • Trenul Litoral IR 1581: plecare la 7.30 din Bucureşti Nord, sosire Constanţa la ora 9.30; IR 1582 Constanţa: plecare la 13.00 spre Bucureşti Nord, sosire la 15.01,
  • IR 1587 Bucureşti Nord: plecare la 16.00, cu sosire la 18.00 în Constanţa; IR 1588 Constanţa pleacă la 19.00 spre Bucureşti Nord, sosire la 21.01;

Preţurile biletelor de tren pe ruta Bucureşti-Constanţa variază în funcţie de rangul trenului. Astfel, un bilet întreg la un tren Regio şi RE, la clasa a II-a, costă 30,5 lei, iar dus-întors este 54,9 lei. La un tren InterRegio, la clasa a II-a cu loc, biletul costă 62 lei şi 112,4 lei dacă este cumpărat dus-întors.Elevii şi studenţii beneficiază de reduceri, informează CFR.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net