Uraaa! Vom avea vacanţă de şase zile de 1 Mai şi Paşte

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Veşti bune pentru români! Anul acesta, vacanţa de Paşte va fi mai lungă cu câteva zile.

De 1 Mai, grătarele vor sfârâi mai abitir decât în alţi ani. Fie că aleg plaja din Vama Veche, fie un simplu picnic la pădure, românii se vor bucura de mai multe momente de răgaz alături de cei dragi. Liberul de "Ziua Muncii" va fi legat de mini-vacanţa de Paşte, aşa că ne vom pricopsi cu aproape o săptămână de concediu la începutul lunii mai.

"Cadoul" vine din partea Guvernului. Pentru că 1 Mai pică într-o zi de miercuri, iar Sărbătorile Pascale în weekend, miniştrii s-au gândit ca şi zilele 2 şi 3 mai să fie declarate drept zile nelucrătoare. Asta, la insistenţele reprezentanţilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism care doresc astfel să aducă pe litoral câţi mai mulţi turişti la început de sezon estival.

La cele 10 zile libere cât aveam până acum se vor mai adăuga încă două în 2013, dintre acestea una pică însă în weekend (1 decembrie). Dacă bugetarii îşi pot face deja planurile de vacanţă, în sectorul privat perioada vacanţei va fi stabilită de angajator. Cele mai atractive destinaţii rămân litoralul românesc, cel de la sud de Dunăre, dar şi agroturismul în zonele montane. Click! îţi arată cele mai tentante oferte în "meniul" agenţiilor de turism.

simeon stalpnicul png

3 idei să-ţi petreci «mini-vacanţa»

Litoral. Hotelierii s-au pregătit din timp cu oferte tentante. La Vama Veche, un sejur de 5 nopţi cu mic dejun şi masă festivă de Paşte costă 500 de lei de persoană. În Mamaia, un pachet de cinci nopţi la Hotelul Vega te costă 1.755 lei/pers. Pachetul include cazare, mic dejun, cină, dejun festiv de Paşte şi acces la saună, jacuzzi, fitness, piscină.

Bucovina. Vrei să combini distracţia cu tradiţia? Mergi în nordul Moldovei! Un sejur la pensiunea Casa Rodica 2* din Gura Humorului costă 500 lei persoană/4nopţi cazare+ demipensiune + masă festivă. Hotelul Best Western 4* îţi oferă un sejur de şase nopţi cu demipensiune este 300 de euro/pers. În preţ intră şi cina din Vinerea Mare, petrecere cu taraf, demonstraţie de meşteşuguri populare.

Bulgaria. Vecinii bulgari nu se lasă mai prejos şi vin cu oferte avantajoase. Pentru un sejur de trei nopţi all inclusive în cameră dublă şi meniuri festive de Paşte, la Hotel Yavor Palace 4* din Sunny Beach, va trebui să scoţi din buzunar numai 49 de euro. La Nisipurile de Aur, la Hotelul Gladiola Star 4* un minisejur de 3 nopţi cu all inclusive costă 69 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net