Urs leșinat de foame, pe Transfăgărășan

Ultima actualizare:
Urs leșinat de foame pe marginea drumului în Vidraru
Urs leșinat de foame pe marginea drumului în Vidraru

Imagini teribile, pe Transfăgărășan! Un urs extrem de slab a fost văzut pe marginea șoselei la Vidraru. Cel mai probabil bietul animal coborâse din pădure pentru a căuta mâncare. Abia se mai putea mișca, iar singura lui speranță era ca turiștii să îi arunce câteva resturi pentru a se hrăni.

Ursul leșinat de foame pe marginea șoselei Transfăgărășan  a fost fotografiat, joi seara, de un șofer care trecea prin zonă, potrivit observator.tv. Omul a spus că pozele au fost făcute într-un interval de 17 minute, în două zone diferite. Prima oară ursul a apărut pe şosea la ora 19:06, apoi la ora 19:23, la mică distanţă de locul unde fusese văzut prima oară.

Din imagini se poate observa că ursul e slab, pare înfometat şi speriat.

Puiul de urs a rămas singur
Puiul de urs a rămas singur

Acesta nu este singurul urs zărit la Vidraru. În urmă cu un an, o ursoaică şi doi pui au fost imortalizaţi lângă baraj. Familia s-a aciuiat în zonă un timp îndelungat , motiv pentru care autorităţile au decis să închidă accesul turiştilor la Statuia lui Prometeu de lângă Barajul Vidraru, potrivit adevarul.ro.

Pui de urs chinuit de localnici în Brașov

Urșii sunt tot mai prezenți în apropierea așezărilor omenești. Foamea îi împinge să se apropie atât de mult de oameni încât își pun în pericol viața.

La începutul acestei săptămâni, imagini revoltătoare cu un pui de urs capturat de oameni au stârnit indignare pe internet. Despărţit de mama lui, ursuleţul a ajuns în mâinile unor săteni din localitatea Augustin, juderul Braşov, şi a fost chinuit în fel şi chip.

Animalul nu putea decât să se zbată şi nimeni nu ştie exact ce soarta a avut până la urmă. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru braconaj.


    Puiul de urs a rămas singurfoto: captura Facebook
Puiul de urs a rămas singurfoto: captura Facebook

Localnicii spun o ursoaică şi cei doi pui ai ei şi-au făcut apariţia pe pajiştea unde mai mulţi copii culegeau căpşuni. 

Mai mulți adulți s-au mobilizat și i-au alungat, însă unul dintre pui a rămas în urmă și astfel a ajuns să fie chinuit de săteni.

Urșii au atacat sătenii

Oricât ar părea de prietenoși și inofensivi, urșii nu sunt tocmai animale de companie. Nu trebuie chinuite însă autoritățile ne transmit să ne ferim de ele. Foarte mulți oameni au avut de suferit după atacurile urșilor înfometați sau speriați.

Numai la începutul acestui an, atacurile repetate ale urșilor au pus pe jar o întreagă localitate din Bistrița-Năsăud. Oamenii din comuna Milaș erau terorizați și au ajuns să facă de pază cu rândul la marginea localității pentru că urșii își fac apariția în fiecare noapte și le atacă animalele din gospodărie.

Tot din cauza urșilor, clădirea Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc a fost împrejmuit, în această primăvară, cu un gard electric care să ţină departe sălbăticiunile care au intrat de mai multe ori în curtea spitalului

Bursuc rănit, găsit de jandarmi într-o curte din Braşov

Însă tot mai multe animale sălbatice vin în gospodăriile oamenilor în căutare de hrană. Joi, un bursuc rănit a fost găsit de jandarmi într-o curte din municipiul Braşov. Oamenii legii  au solicitat sprijinul Asociaţiei Milioane de Prieteni, iar reprezentanţii acesteia au sosit în zona respectivă şi au preluat bursucul.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net