Oraşul rulotiştilor din staţiunea prahoveană Buşteni va deveni istorie. Începând din această primăvară, administraţia locală va interzice camparea pe termen lung a rulotelor şi a corturilor în zona Valea Cerbului, situată în apropierea cabanei Gura Diham, anunță adevarul.ro.


Decizia a fost luată în şedinţa de Consiliu Local, în luna ianuarie 2020. Se încheie astfel o tradiţie de zeci de ani respectată de sute de turişti, în mare parte din Bucureşti, care alegeau să-şi petreacă verile la poalele muntelui, în cel mai rustic mod posibil.

La baza deciziei de interzicere a campării în zona Valea Cerbului au stat cel puţin trei argumente, susţine Nae Savel, viceprimarul oraşului Buşteni: invazia urşilor gunoieri, necesitatea ecologizării zonei de camping care face parte din Parcul Natural Bucegi şi nu în ultimul rând încurajarea unui turism civilizat. Nae Savel a mai precizat că turiştii care veneau cu rulota în Buşteni nu plăteau nici o taxă de campare, ci doar o taxă de ecologizare.

În plus, modalitatea agresivă în care turiştii înţelegeau să îşi monteze corturile sau rulotele era la limita legii. Mulţi dintre aceştia îşi îngrădeau cu garduri zona unde era amplasată rulota lor, alţii începuseră să cultive legume chiar dacă terenul nu le aparţinea. Viceprimarul din Buşteni a precizat că hotărârea de Consiliu Local nu vizează turiştii care veneau o zi la iarbă verde ”cu pătura”.

Pe viitor, administraţia locală din Buşteni intenţionează să amenajeze în zona tradiţională de camping un spaţiu civilizat destinat exclusiv rulotelor, dar care să respecte anumite standarde: curent electric, toalete ecologice, branşarea la apă, evident contra unor taxe, aşa cum e peste tot în Europa.

 

 
 
Loading...