Ursuleţul de miere, noul chiriaş de la Zoo

Ultima actualizare:

    Kinkajoo cum i se spune  oficial zgomotosului  mamifer își face  apariția doar noaptea  și urăște lumina fotografii: Sever Gheorghe
Kinkajoo cum i se spune oficial zgomotosului mamifer își face apariția doar noaptea și urăște lumina fotografii: Sever Gheorghe

Mic, extrem de iute dar foarte zgomotos. Scheaună, mormăie, păcăne, latră şi geme. Nu este un monstru, este ”Ursuleţul de Miere”sau Kinkajoo cum i se spune oficial, noul chiriaş al Zoo Băneasa.

“Am primit din Spania un adult de Kinkajoo, un animal, mic şi drăgălaş. Aveam deja o femelă în vârstă de nouă ani şi acum i-am făcut rost de soţ”povesteşte Anca Oprea, directoarea Grădinii Zoologice Băneasa, cea mai mare din România. Noul membru al familiei de la Zoo, al 4201-lea din 115 specii, are şapte ani şi deocamdată se obişnuieşte cu noua lui casă. Iese foarte rar şi atunci fuge, apucă, scoate nişte sunete şi se refugiază în căsuţa lui de lemn pusă la înălţime, într-un copac. 

Reporterii Click l-au pândit ore întregi degeaba. Kinkajou este un mamifer nocturn, care trăieşte în America Centrală şi în mare parte a Americii de Sud. Are o coadă şi picioare foarte puternice, pe care le foloseşte să se agaţe de copaci şi să facă salturi impresionante. În principal erbivor, se hrăneşte, de asemenea, cu larve, insecte, vertebrate mici şi fructe, în special smochine. Zgomotele pe care le scoate Kinkajoo au mai multe funcţii potrivit specialiştilor: fie îl ajută să-şi proclame teritoriul, fie le foloseşte pentru a atrage un partener sau pentru a speria animalele de pradă. Femela naşte un singur pui, într-un cuib din copac. Nu este ultima surpriză de la Zoo Băneasa. Mai marii grădinii sunt acum în tratative pentru a mări colecţia de feline.”Încercăm să obţinem un jaguar sau un leopard”promite Anca Oprea. 


    Ursulețul de miere  locuiește într-o  casă în copac
Ursulețul de miere locuiește într-o casă în copac

Grădina Zoologică de la Băneasa a luat fiinţă în 1955. Programul de vizitare este de luni până sâmbătă între orele 9.00 şi 19.00, iar duminica de la orele 8.00 la 20.00. Biletul costă 13.00 lei pentru adulţi, 6, 5 lei pentru pensionari, copii, elevi şi studenţi. Ultimele animale achiziţionate de Zoo Băneasa au fost doi binturongi în vârstă de trei ani. Denumit şi pisica-ursuleţ, binturongul este un mamifer de 60 - maximum 96 de centimetri - care provine din pădurile tropicale ale Asiei. 


    Micuțul chiriaș  de la Zoo este  foarte iute  și scoate țipete  ciudate când  se deplasează
Micuțul chiriaș de la Zoo este foarte iute și scoate țipete ciudate când se deplasează

Click! spune

  • adulţii au între 1.4 kg şi 4.6 kg 
  • lungimea variază de la 40 la 60 de cm
  • culoare maronie
  • lungimea cozii este între 40 şi 60 de cm
  • speranţa de viaţă între 18 şi 23 de ani

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
mirela crima dambovita jpg
bani webp
FotoJet (12) jpg
talie de femeie  foto   Shutterstock jpg
ceai rozmarin jpg
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net