USR-PLUS a depus moţiunea de cenzură. Dan Barna: "Dacă nu trece, mergem în opoziţie"

Ultima actualizare:

    Dan Barna
Dan Barna

Co-preşedintele USR PLUS Dan Barna a anunţat vineri seară că tocmai a fost depusă moţiunea de cenzură, despre care a afirmat că este calea parlamentară pentru ca în cel mai scurt timp să avem un nou premier şi coaliţia să meargă mai departe. "În măsura în care moţiunea nu va trece, Cabinetul Cîţu merge mai departe, iar noi mergem în opoziţie", a afirmat el.

Dan Barna a afirmat că fiecare partid şi-a menţinut punctul de vedere privind situaţia în care se află coaliţia. "Pe cale de consecinţă, în aceste clipe tocmai a fost depusă moţiunea de cenzură pentru ca în cel mai scurt timp să avem un nou premier şi să mergem mai departe", a anunţat, vineri seară, Dan Barna.

 "Ce m-a interesat a fost să îi conving pe colegii din PNL că vrem să continuăm în această coaliţie, dar nu mai vrem să lucrăm cu premierul Cîţu pentru că nu mai inspiră încredere, nu mai avem încredere în el pentru că deja de două-trei ori am stabilit nişte lucruri pe care nu le-a respectat. O coaliţie, dincolo de texte şi de reguli, lucrează cu oameni şi mai ales e vorba de premier, dacă premierul nu ne inspiră încredere, nu putem lucra cu el. Şi am vrut să îi conving pe colegii de la PNL că nu intrăm în jocuri politice interne. E problema lor, dar pentru noi e important să avem un alt premier. Din păcate, acolo contează mai mult procedura internă de alegeri şi probabil că au luat decizia de a-l susţine pe premierul Cîţu, ţinând cont de ce se întâmplă intern în partid", a declarat, la rându său, Dacian Cioloş.

El a afirmat că nu s-a negociat. "În momentul în care un Cabinet nu mai are susţinere se prezintă în faţa Parlamentului, dacă are voturile necesare şi moţiunea nu trece, acest Cabinet merge mai departe, dacă nu, ne reaşezăm la masă, sperăm ca cei de la PNL să propună un premier care să aibă competenţa şi maturitatea umană să conducă această opoziţie şi mergem mai departe", a completat Dan Barna.

Întrebat dacă USR PLUS este pregătită să meargă în opoziţie, dacă va exista un guvern minoritar PNL-UDMR, Barna a răspuns: "Categoric, despre asta este vorba. În măsura în care moţiunea nu va trece, Cabinetul Cîţu merge mai departe, iar noi mergem în opoziţie".

"Ne asumăm toate consecinţele. Am încercat până în ultima clipă să rămânem să facem reforme, dar noi am spus, noi rămânem la guvernare ca să facem reforme. Nu am reuşit până acum, aţi văzut că priorităţile sunt altele pentru premierul Cîţu. Ne asumăm consecinţele", a subliniat şi Cioloş.

Dan Barna a susţinut că i-a acordat mai multe şanse premierului Florin Cîţu, însă acesta nu şi-a respectat cuvântul. "E momentul ca în România să se facă acest mod de a face politică, pe respectarea cuvântului şi respectarea programului de guvernare. Nu s-a întâmplat lucrul acesta, am acordat mai multe şanse premierului Cîţu, de fiecare dată a eşuat în a-şi respecta cuvântul pe care ni l-a dat şi pe care s-a angajat, astfel că am ajuns în situaţia în care suntem astăzi, şi anume să depunem această moţiune de cenzură", a susţinut Barna.

"Anghel Saligny", adoptat fără amendamentele trimise de USR-PLUS 

Dan Barna a afirmat, răspunzând unei întrebări, că OUG privind Programul "Anghel Saligny" a fost adoptată fără amendamentele pe care USR PLUS le-a trimis.

"A fost o adoptare ostilă a unui act normativ asupra căruia unul din parteneri a spus explicit că mai are nevoie de discuţii şi nu este de acord cu formula care a fost prezentată. Lucrul acesta nu s-a întâmplat, actul normativ a fost adoptat fără amendamentele USR PLUS. Ministrul, după cum ştiţi, ministrul Justiţiei a fost demis fără niciun argument real. E foarte clar, premierul Florin Cîţu nu a mai dorit continuarea structuri a coaliţiei, am luat act de acest lucru, ne prezentăm în Parlament. Dacă are voturile, cabinetul Cîţu poate să meargă mai departe, dacă moţiunea va trece, ne aşezăm la masă cu PNL, cu UDMR şi aşteptăm un nou premier responsabil şi mergem mai departe", a explicat Barna.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net