Va fi sau nu grevă la metrou? Administrația și sindicatele interpretează diferit o decizie a instanței

Ultima actualizare:

    Greva generală de la metrou nu se mai poate declanșa pentru că nu sunt respectate regulile dialogului social
Greva generală de la metrou nu se mai poate declanșa pentru că nu sunt respectate regulile dialogului social

Tribunalul București a decis luni că greva de avertisment declanșată de Unitatea - Sindicatul Liber Metrou (USLM), în data de 15 noiembrie, este ilegală, pentru că sindicaliștii nu au respectat legea dialogului social. Prin urmare, nici greva de miercuri nu s-ar putea desfășura. Reprezentanții Sindicatului Liber Metrou spun că greva se va ține însă, decizia tribunalului neavând nici o influență asupra grevei generale din 21 noiembrie

Sindicaliştii venit cu precizări despre decizia tribunalului și anunțat că sunt dispuși la noi negocieri. Potrivit sindicaliștilor citați de știrileprotv.ro, Tribunalul Bucureşti a respins cererea ca următoarele acţiuni de grevă să fie oprite în baza nelegalităţii grevei de avertisment, astfel că greva generală este legală. De asemenea, sindicaliştii spun că sunt dispuşi la negocieri, dar aşteaptă să afle cine va fi noul mininstru al Transporturilor.

Instanța a constatat „nelegalitatea declarării și declanșării grevei de avertisment in data de 15.11.2018, între orele 4.00-6.00, la nivel de Metrorex SA”, informează Metrorex.

Potrivit sursei citate, „conducerea Metrorex își manifestă disponibilitatea pentru continuarea negocierilor, conform legii dialogului social și face apel la angajații săi să ia în considerare că asigurarea transportului călătorilor la timp și în siguranță este prioritară.”

Unitatea - Sindicatul Liber Metrou (USLM) a anunţat vineri că angajaţii Metrorex vor intra în grevă generală pe perioadă nedeterminată de miercuri, 21 noiembrie, între orele 4.00 şi 16.00, dacă până atunci nu va fi rezolvat conflictul de muncă.

Trenurile de metrou nu au circulat nici joi dimineaţa, în intervalul orar 4.00 - 6,00. în urma declanşării unei greve de avertisment de către USLM.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net