Vă plictisiți acasă cu copiii? Iată ce puteți urmări din fața calculatorului!

Ultima actualizare:

    Părinții pot viziona online cu cei mici spectacole de teatru
Părinții pot viziona online cu cei mici spectacole de teatru

Este o perioadă dificilă prin care trecem. Totul este închis, afară nu mai putem ieși ori de câte ori ne dorim, astfel că traiul devine din ce în ce mai greu, mai ales dacă avem și copii. Pentru a ne mai descreți frunțile, reprezentanții Primăriei Capitalei au decis ca instituțiile culturale aflate în subordinea instituției să le ofere românilor spectacole, și nu numai, online. Iată despre ce este vorba!

Primăria Capitalei, prin instituțiile publice de cultură (teatre, biblioteci, muzee) a pregătit noi mijloace alternative (video, on-line) de petrecere a timpului liber pentru adulți, dar și pentru cei mici.

În următoarele zile, mai multe instituții au programat spectacole, redifuzări sau activități culturale care vor putea fi urmărite pe paginile web sau de socializare ale acestora.

Primarul Capitalei: ”Încercăm să ne adaptăm” 

”Demersul este menit să încurajeze, o dată în plus, această retragere temporară a bucureștenilor în case, atât de necesară pentru reducerea răspândirii noului virus și pentru protejarea persoanele vulnerabile. Încercăm să ne adaptam așa încât statul acasă să nu ne priveze total de evenimentele sau locurile plăcute pe care obișnuiam să le frecventăm. Speram ca actorii și ceilalți oameni de cultură vor reuși să aducă un strop de bucurie și de culoare în casele bucureștenilor în aceste zile în care este atât de important să stai acasă”, a declarat primarul general Gabriela Firea. Iată ce variante avem la dispoziție!

  • Teatrul „Țăndărică” (https://www.teatrultandarica.ro/) difuzează deja, în regim de transmisie live, înregistrări ale spectacolelor din arhiva Teatrului Țăndărică. Acestea pot fi vizionate timp de 90 min.
  • Opera Comică pentru Copii (https://www.operacomica.ro/) a pregătit surprize on-line pentru spectatori:

- Zilnic până pe 29 martie, de luni până vineri, de la ora 9.30 “Micul Grădinar”- Învățăm, împreună cu micii grădinari, să îngrijim plante, să le sădim, înmulțim, recoltăm. Aflăm lucruri interesante despre flori, legume și alte plante;

- Zilnic până 29 martie, de luni până vineri, de la ora 11.30- “Magazinul OCC”- Tutoriale amuzante despre Jocurile OCC;

- Zilnic până pe 29 martie, de luni până vineri, de la ora 16.00- “Zâmbete la OCC” - Interviuri amuzante cu artiștii Operei Comice pentru Copii (OCC);

- Sâmbătă 28 martie ora 18.00; Duminică, 29 martie ora, 18.00 “În spatele cortinei” - cei mici au ocazia să descopere diverse locuri „ascunse publicului” și facinanta lume a teatrului;

- Duminică 22 martie, ora 17.00: “Hansel și Gretel”- Spectacol de operă;

- Până pe 27 martie, de luni până vineri, de la ora 16.30: “Filme de 10”- Recenzie de filme pentru copii și adolescenți;

- Până pe 27 martie, de luni până vineri, de la ora 19.30: “Povești cu Felicia” - Povestea de seară citită de Felicia Filip;

- Sâmbătă 28 martie, ora 17.00,: “Flautul Fermecat” - Spectacol de operă;

- Duminică, 29 martie, ora 17.00,: Premieră balet „Scufița Roșie”

- Sâmbătă și Duminică 28 și 29 martie, ora 19:30,: “Fabule cu Nino” - Nino, citește fabule.

- Proiectul ”Un dramaturg azi” - promovarea zilnică a unui dramaturg român prin intermediul unor postări informative pe canalele de socializare (ora 13.00);

- Clipuri TDR - spectacole-lectură realizate de studenții facultăților de artă conform parteneriatului existent între acestea și teatru (programul Tineri Debutanți Români), întâlniri online cu actorii colaboratori (ora 19.00);

- Laborator de Creație Teatrală: elevii școlilor bucureștene vor lectura un scenariu pe baza textului „La lilieci” de Marin Sorescu. Etapele de lucru vor fi difuzate online pe rețelele de socializare, iar studenții Facultății de Arte - Universitatea Hyperion, își vor desfășura repetițiile pentru spectacolele de licență prin intermediul platformelor de comunicare online, TDR difuzând scurte materiale;

- Școala din Teatru - oferirea zilnica de jocuri și activități pentru publicul tânăr (ora 10.00).

  • Teatrul Masca (http://www.masca.ro/teatru/) a lansat pe 21 martie, ora 19.00, contul Teatrului pe platforma online Vimeo. Aici vor fi publicate materiale video structurate pe mai multe categorii de interes.

În prima săptămână vor putea fi urmărite fragmente din spectacolul ”Actorul”, filmele realizate de TVR la diverse ediții ale Festivalului Internațional de Statui Vivante, precum și un workshop pe tema statuii vivante. Săptămânal vor fi încărcate materiale video noi. Pe site-ul www.caietelemasca.ro se găsesc în acest moment 90 de articole, grupate pe diverse categorii și teme (Masca in teatru, Statui vivante, Muzica de teatru, Decorul în teatrul de stradă, etc.), precum și cartea ”Maidane cu teatru”, urmând a fi încărcate alte două titluri până la finalul lunii martie.

De asemenea, pentru aniversarea a 30 de ani de la înființarea teatrului, începând cu data de 1 aprilie se pregătește o retrospectivă a activității, care va fi realizată în mai multe episoade.

Până pe 27 martie, de la ora 19.00, are loc Programul #teatrudinaMIConline. Acesta se va desfășura pe pagina de Facebook a teatrului și pe canalul de youtub.

  • Teatrul Municipal ”BULANDRA” (https://www.bulandra.ro/) difuzează pe pagina de Facebook înregistrări ale spectacolelor din repertoriu, conform programului afișat pe site până la sfârșitul lunii martie, la datele stabilite, în regim de spectacol.

Ulterior, va difuza online o selecție cu înregistrarile marilor spectacole din arhiva teatrului. În paralel, va pregăti un program zilnic de recitare a sonetelor lui Shakespeare.

  • Teatrul „ Nottara” ( http://www.nottara.ro/ ), în colaborare cu Proedus, pregătește spectacole-lectură, recitaluri de poezie, lectura unor fragmente din operele aflate în programa școlară. Acestea sunt realizate cu actorii teatrului și sunt transmise pe platforma on line Proedus - educație la distanță.

Lecturile vor dura între 30 și 50 de minute și pot fi completate cu discuții ale elevilor cu actorii, pe diferite teme (cum ne comportăm în situații de criză, ce înseamnă o carieră de succes, cum ne alegem profesia etc.).

Activitățile se adresează elevilor din clasele V-XII. Astfel, se vor realiza spectacole-lectură după texte dramatice cuprinse în programă, lectura unor poeme din autori clasici și moderni, a unor fragmente sau dramatizări după opere epice din programa școlară.

  • Teatrul Odeon (http://www.teatrul-odeon.ro/ ) va încărca în continuare pe pagina de Facebook clipuri individuale ale actorilor. Acestea conțin grimasele lor, însoțite de răspunsul la diverse întrebari: „Care a fost prima lecție primită despre arta actorului?” sau „De ce teatru?”, precum si video-uri în care ei vor recita sau citi pasaje care să instige imaginația să călătorească spre alte zări.

Se vor monta clipuri cu repetiții în vreme de izolare. Se pregătește transmiterea online a unor spectacole ale teatrului care nu se mai află în repertoriul actual.

  • Teatrul de Comedie ( http://www.comedie.ro/ ) anunță lansarea programului”Comedia în carantină”, care a început să se desfășoare până pe 15 mai și va cuprinde o serie de materiale video din arhivă, însoțite de un salut din partea unui actor din distribuție, dar și unele create special în contextul situației actuale.

Toate acestea sunt difuzate exclusiv în mediul online și vor putea fi vizionate gratuit.

Pe canalul de youtube al Teatrului de Comedie a fost încărcat spectacolul ”O scrisoare pierdură de I.L. Caragiale, regia Alexandru Dabija, decor Puiu Antemir, costume Anca Răduță, muzica Ada Milea.

Vor urma șapte titluri de comedii românești care vor fi disponibile în fiecare vineri. Spectacolele vor putea fi vizionate, timp de o săptămână pe Youtube.

Programul de "5 minute de mișcare și relaxare pentru copii", sub coordonarea coregrafului Ioana Macarie.

23 martie - Alexandra Dogaru, 24 martie - Cristina Marin Neagu, 25 martie - Silvia Maurițiu, 26 martie - Ioana Macarie.

Programul va continua după aceeași planificare și pe perioada următoare.

posta pe rețelele proprii de socializare oficiale concursuri, jocuri, spectacole ale Teatrului de Păpuși „Licurici”, recenzii de cărţi, povești digitale și fragmente din recitalurile de muzică susţinute în ultimele luni în cadrul proiectului „Opera la bibliotecă”.

Liceenii bucureșteni sunt invitați să se înscriere la un concurs de creaţie literară intitulat „Lumea de mâine”, genul Fanstasy, iniţiat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Regulamentul și fișa de înscriere pot fi obţinute accesând site-ul instituţiei: https://www.bibmet.ro/concurs-de-creatie-literara-lumea-de-maine

  • Muzeul Municipilului București va posta zilnic, pe paginile de socializare, informații despre exponate, despre evenimente și personaje istorice ori articole ale specialiștilor.

Va continua editarea publicației „București în 5 minute”, disponibilă gratuit pe site-ul MMB în secțiunea Publicații - http://muzeulbucurestiului.ro/publicatii.html, alături de numerele din seriile de publicații București – Materiale de Istorie și Muzeografie, Revista de Cercetări Arheologice și Numismatice, Revista de Artă și Istoria Artei și Cercetări Arheologice în București.

Găsiți aici https://muzeulbucurestiului.ro/filme-documentare.html și o secțiune special pregătită cu filme documentare despre expozițiile tematice și permanente, precum și despre istoria reședințelor muzeale. informații noi, utile, imagini din trecut sau de actualitate. Puteți face și câteva tururi virtuale prin câteva din muzeele: https://muzeulbucurestiului.ro/tururi-virtuale.html.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net