Vacanțe în Grecia și Bulgaria fără izolare când va întoarceți acasă. În aceste zile se lucrează la un pachet de măsuri care să fie aplicate după 15 iunie, a anunțat premierul Ludovic Orban.


Sunt vești bune pentru cei care și-au făcut planuri de vacanță în străinătate! Premierul Ludovic Orban a anunțat în ședința Biroului Executiv PNL că se lucrează la un pachet de măsuri care le va permite românilor să meargă în vacanțe fără izolare.

Nu oriunde, ci doar în Grecia și Bulgaria. Măsurile ar putea intra în vigoare după 15 iunie, când vom intra în a doua etapă de relaxare. Ceea ce ne va permite să facem excursie chiar și de o zi în țara vecină, fără condiţia de a intra în izolare pentru 14 zile.

Vacanțe în Grecia și Bulgaria fără izolare. De când va intra în vigoare măsura

Decizia vine după revizuirea evaluării epidemiologice realizată de România la începutul lunii aprilie. Se pare că epidemia de coronavirus a cunoscut o stagnare sau chiar o scădere în Grecia și Bulgaria. Oricum, ele au stat mult mai bine la acest capitol față de țara noastră.

Dacă la noi sunt aproape 20.000 de cazuri confirmate și 1.288 de morți, în Grecia au fost raportate 2.937 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, dintre care 179 de morţi, iar în Bulgaria, 2.538 de îmbolnăviri şi 144 de decese.

Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă monitorizează situaţia din cele două ţări pentru vedea dacă acestea rămân sub coeficientul de risc privind infectarea cu noul coronavirus, adică sub pragul de 4 sau 5.

Luna trecută, vecinii bulgari au înaintat o propunere pentru un pact al turismului balcanic, din care să facă parte Grecia, Serbia și România. Acordul stabilea ca, de la 1 iunie, turiștii statelor să călătorească fără a intra în izolare la întoarcerea din vacanță.

Autoritățile noastre nu au dorit să semneze pactul și au așteptat să vadă cum evoluează pandemia.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/topul-destinatiilor-de-vacanta-unde-si-ce-conditii-prefera-romanii-sa-mearga-concediu

https://www.click.ro/news/national/se-ia-coronavirusul-din-mare-sau-din-piscina-ce-spun-medicii

https://www.click.ro/news/lume/turistii-romani-au-liber-pe-plajele-din-grecia-din-15-iunie-care-sunt-cele-19-tari

 

 

 
 
Loading...