Vaccinul Moderna va fi folosit în România începând cu 1 februarie

Ultima actualizare:

    Vaccinul Moderna necesită condiții de stocare mai puțin pretențioase decât Pfizer
Vaccinul Moderna necesită condiții de stocare mai puțin pretențioase decât Pfizer

Vaccinul Moderna va fi folosit în România începând cu 1 februarie, iar primele persoanele care îl vor primi vor fi cele reprogramate pentru imunizare, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva Covid-19. Administrarea vaccinului Moderna pentru care rapelul se realizează la 28 de zile va începe înm prima zi a lunii viitoare la nivelul tuturor centrelor de vaccinare din România.

Românii reprogramați pentru vaccinare, în contextul reducerii livrărilor de către compania Pfizer, vor fi vaccinați cu vaccinul Moderna, pentru care rapelul este la 28 de zile, și nu la 21 de zile, așa cum este în cazul vaccinului Pfizer, conform Comitetului de coordonare a vaccinării. Precizările vin în contextul în care mai mulți români au fost programați pentru rapel după o lună, deși termenul este de 21 de zile pentru vaccinul Pfizer, singurul folosit până acum în campania de vaccinare din România. De altfel, autoritățile au anunțat miercuri seară că din 1 februarie în centrele de vaccinare din România va începe administrarea vaccinului Moderna.

Vaccinarea celor din domenii esențiale, amânată cu 10 zile

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV)  aminteşte că, începând cu data de 28 ianuarie, se pune în aplicare procesul de reprogramare a persoanelor incluse în etapa a II-a de vaccinare din categoria domenii esenţiale. „Astfel, o persoană programată iniţial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată pe 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile). Sunt 35.304 persoane care aveau programare iniţială în perioada 28 ianuarie - 11 februarie şi care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile.În ceea ce priveşte reprogramarea persoanelor din Etapa a II-a din categoria domenii esenţiale, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, în ordinea realizării programărilor iniţiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate iniţial. CNCAV a formulat deja noile cerinţe operaţionale către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, astfel încât procesul de reprogramare să se desfăşoare optim”, se mai arată în comunicat.

Persoanele reprogramate, imunizate cu Moderna

Potrivit CNCAV, toate persoanele ce vor fi reprogramate vor fi imunizate cu vaccinul Moderna. Acestea vor fi înştiinţate prin SMS şi e-mail despre noile date şi intervale orare pentru administrarea vaccinului. De asemenea, prin e-mail vor primi o nouă recipisă care conţine noile date de programare, existând, totodată, posibilitatea de vizualizare a recipisei în secţiunea „Programările mele”, direct în platformă. „Precizăm că pentru persoanele programate în Etapa a II-a, exceptând persoanele din domeniile esenţiale, se menţine acelaşi ritm de vaccinare. Vaccinarea continuă pentru persoanele din centrele rezidenţiale, dializaţi, persoane nedeplasabile şi cele fără adăpost. CNCAV a transmis o informare către toate centrele de vaccinare privind aceste măsuri, precum şi procedura privind vaccinarea cu dozele Moderna, astfel încât ambele vaccinuri să fie utilizate în strictă conformitate cu caracteristicile fiecărui tip de vaccin pentru populaţia planificată”, potrivit comunicatului de presă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
ungaria romania colaj pexels jpg
gustav klimt jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net