Vaccinurile românești ar putea să reapară pe piață. Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută în judeţul Dâmboviţa, că Institutul Cantacuzino va începe să producă vaccinuri în aproximativ trei ani.


Ministrul a precizat că trebuie aduşi specialişti în cadrul Institutului pentru că, la momentul la care acesta a rămas fără finanţare, specialiştii de top de acolo au plecat.

„Institutul Cantacuzino poate să producă vaccinuri cam în trei ani, dar în această perioadă el poate să producă suplimentele pentru stimularea imunităţii, poate să înceapă să producă produsele pe care le-au avut - nu neapărat vaccinurile despre care vorbim, în speţă gripalul şi BCG, dar poate începe să producă unele lucruri. În acelaşi timp, trebuie să aducem specialişti, pentru că nu e nici un secret că, la momentul la care Institutul a rămas fără finanţare, specialiştii de top de acolo au plecat. Noi trebuie să aducem specialişti acolo, trebuie să construim o nouă linie de producţie şi totul trebuie să fie făcut pe o bază sănătoasă”, a declarat Bodog, citat de news.ro.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că îşi doreşte siguranţă în ceea ce priveşte procesul de fabricaţie. Declarațiile vin în contextul în care miercuri, la ședința de Guvern, a fost aprobată Legea vaccinării, care prevede sancțiuni pentru părinții care nu-și vaccinează copiii, dar obligă ministerul să asigure stocurile necesare de vaccinuri.

 

loading...
Loading...