Vâlcov se dădea sărac, dar avea pitite trei kilograme de aur

Ultima actualizare:

    Comisia juridică a Senatului nu și-a dat acordul pentru reținerea și arestarea lui Vâlcov. Plenul Parlamentului va decide soarta fostului ministru
Comisia juridică a Senatului nu și-a dat acordul pentru reținerea și arestarea lui Vâlcov. Plenul Parlamentului va decide soarta fostului ministru

Fostul ministru de finanțe, Darius Vâlcov, cercetat de DNA pentru că ar fi obținut 2 milioane de euro sub formă de mită când era primar al Slatinei, e cercetat într-un nou dosar. DNA a cerut arestarea lui Vâlcov pentru fapte de corupție, săvârșite în timpul mandatului de senator și în când deținea funcția de ministru.

Conform acuzatorilor săi, Darius Vâlcov ar fi efectuat operațiuni financiare din care a înregistrat venituri neînregistrate, în timpul mandatului de ministru al finanțelor. Deși avea o declarație de avere „subțire”, Darius Vâlcov e acuzat că ar fi ascuns de ochii Fiscului sume importante de bani, provenite din mită, lingouri de aur și obiecte de artă extrem de valoroase. E vorba de 90.000 de dolari, 1,3 milioane de lei, trei kg de aur și mai multe tablouri, toate pitite într-un seif al unui prieten. În fața acestor acuzații Vâlcov a pledat nevinovat, spunând că va aduce probe în apărarea sa, în plenul Parlamentului.

În cea mai recentă declarație de avere a sa figurează bijuterii și obiecte de artă în valoare de 62.000 de lei și depozite bancare de 155.000 de lei. El mai declara că deține un autoturism și că a înregistrat venituri de 64.512 de lei ca senator. Procurorii au cerut reținerea și arestaera sa preventivă pentru aceste noi acuzații. Anterior, Vâlcov a fost anchetat pentru că, în timpul mandatului de primar al Slatinei, ar fi cerut o șpagă de 2 milioane de euro unei firme pentru atribuirea unor contracte de extindere a rețelelor de apă și canalizare din mai multe localități din județul Olt.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net