Valeriu Gheorghiţă: „Aproape jumătate de milion de persoane s-au programat pe listele de aşteptare”

Ultima actualizare:

    Câți români se află pe lista de așteptare a vaccinuluiFoto Pixabay.com
Câți români se află pe lista de așteptare a vaccinuluiFoto Pixabay.com

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că aproape o jumătate de milion de persoane s-au programat pe listele de aşteptare pentru vaccinare, în ultimele 24 de ore. Aproximativ jumătate dintre acestea sunt persoane cuprinse în etapa a treia de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că platforma a înregistrat luni mai multe disfuncţioalităţi şi întârzieri. 

"Pe data de 15 martie au fost deschise gradual în trei perioade de timp, succesiv, pe judeţe, listele de aşteptare din centrele de vaccinare aşa încât la ora 14.00 toate listele de aşteptare au fost deschise la nivel naţional. După cum ştim, pe parcursul zilei de ieri au fost anumite disfuncţionalităţi şi întârzieri care au fost anticipate, au fost anunţate într-un comunicat afişat pe platformă, având în vedere că vorbim de o operaţiune care se desfăşoară şi s-a desfăşurat în timp ce platforma se află în producţie şi este accesată de câteva zeci de mii de utilizatori. Listele vor rămâne deschise pe toată durata evoluţiei campaniei de vaccinare”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

 El a menţionat că aproape 500.000 de persoane s-au programat pe listele de aşteptare până în prezent. 

 "În cursul zilei de ieri s-au programat pe locuri libere în centrele de vaccinare 51.629 de persoane pentru doza unu, pot să vă spun pentru vaccinuri care sunt distribuite în centrele de la Moderna - 24.699 de programări, pentru centrele de Pfizer care mai aveau locuri - 2.475 de programări şi pentru centre cu vaccin de la compania AstraZeneca - 24.455 de programări. Suplimentar, au fost programate pe listele de aşteptare până astăzi la ora 12.00, 489.273 de persoane. Deci, practic, aproape jumătate de milion de persoane s-au programat în ultimele 24 de ore pe listele de aşteptare. În ceea ce priveşte modalitatea de programare pe listele de aşteptare, peste 17.000 de persoane au folosit serviciul de call-center, prin intermediul medicilor de familie - peste 67.000 de persoane, prin intermediul angajatorilor - peste 24.000 de persoane şi individual pe platformă - peste 309.000 de persoane”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

 El a prezentat şi tipul persoanelor programate pe listele de aşteptare. 

 "În ceea ce priveşte tipul persoanelor care s-au programat pe listele de aşteptare: persoane peste 65 de ani - peste 81.000 de persoane, cei aflaţi în evidenţă cu boli cronice - 60.174 de persoane, persoane care deservesc activităţii esenţiale - 25.724 şi persoane care fac parte din etapa a treia din populaţia generală - peste 252.000 de persoane. În momentul de faţă, avem peste 3,6 milioane de conturi de beneficiari în platforma de programare din care peste 2,1 milioane sunt beneficiari care au făcut programări, parte dintre ei după cum ştim au fost şi vaccinaţi, aproape 1,5 milioane de persoane şi mai avem încă aproximativ 1,4 milioane de conturi create care încă nu au o programare efectuată”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net