Valeriu Gheorghiţă: „Eu cred că la masca de protecţie se va renunţa ultima oară”

Ultima actualizare:

    Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com

Medicul Valeriu GHeorghiţă consideră că masca de protecţia va fi ultima dintre măsurile aplicate în prezent pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 la care se va renunţa. El a pledat pentru purtarea acesteia şi în sezonul rece, când se constată o creştere a numărului de viroze.

"Eu cred că la masca de protecţie se va renunţa ultima oară", a afirmat Gheorghiţă, marţi după-amiază, într-o conferinţă de presă.

 Acesta a precizat că renunţarea la acest mijloc de prevenire a răspândirii virusului se va face "când vom avea cazuri sporadice (de boală - n.r.) şi când nu vom avea variante virale neacoperite de vaccin".

 "Am mai spus-o şi continuu să spun: masca de protecţie ne protejează nu doar faţă de infecţia cu SARS-CoV-2, ci pentru toate celelalte infecţii care se transmit pe cale respiratorie. Eu cred că este o măsură de protecţie personală pe care trebuie să o avem în vedere de aici înainte în fiecare sezon rece, când vorbim de viroze, când vorbim de sezon de gripă, trebuie să folosim acest mijloc de protecţie personală şi de protecţie a celor din jurul nostru”, a adăugat medicul.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net