Valeriu Gheorghiță, la Vama Veche: Oamenii stau unii lângă alţii şi nu se respectă măsurile de prevenție

Ultima actualizare:

    Valeriu Gheorghiță s-a aflat vineri seara în judeţul Constanţa, pentru promovarea mesajului campaniei de vaccinare pe litoralfoto: Facebook
Valeriu Gheorghiță s-a aflat vineri seara în judeţul Constanţa, pentru promovarea mesajului campaniei de vaccinare pe litoralfoto: Facebook

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, vineri seară, că litoralul este o zonă în care oamenii stau unii lângă alţii şi nu se respectă măsurile de prevenţie, precizând că este nevoie de vigilenţă pentru a preveni îmbolnăvirile din perioada următoare.

 Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, vineri seară, dacă Vama Veche şi litoralul reprezintă zone în care pericolul de îmbolnăvire este mai mare din cauza aglomeraţiei. 

“Având în vedere că varianta Delta este potrivită, iubeşte zonele supraaglomerate prin faptul că o persoană infectată poată să genereze de la şapte până la alte nouă cazuri secundare, este evident că se extinde foarte uşor acolo unde numărul de persoane este foarte mare, unde nu se respectă măsurile de prevenţie, unde aglomeraţia este la ea acasă. Litoralul este o zonă în care oamenii stau unii lângă alţii şi unde nu se respectă măsurile de prevenţie, este o realitate, este evident acest lucru şi tocmai de aceea atragem atenţia să fim vigilenţi tocmai pentru a preveni eventualele îmbolnăviri din perioada următoare”, a transmis Valeriu Gheorghiţă.

"Să nu uităm că pandemia nu a trecut"

Întrebat cum va crede că îi va convinge pe vamaioţi să se vaccineze, Valeriu Gheorghiţă a răspuns: “E perioada de vară, perioada de concedii, toată lumea a aşteptat această etapă de relaxare. Este foarte bine ca oamenii să se bucure, să îşi încarce bateriile, însă trebuie să nu uităm că pandemia nu a trecut, din păcate, ne-am fi dorit să spunem altceva, însă ţine de noi aşa cum vom gestiona pe mai departe situaţia la nivel naţional. Cred că avem maturitatea necesară încât să înţelegem că lucrurile nu pot evolua într-o direcţie bună fără să ne implicăm cu toţii în acest sens, tocmai de aceea atragem atenţia asupra respectării măsurilor de prevenţie şi asupra vaccinării”.  

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai precizat că este bine să respectăm măsurile de prevenţie şi când suntem în vacanţă. “Ne aflăm astăzi aici tocmai pentru a fi alături de oameni, a înţelege că ori de câte ori suntem în concedii, în vacanţă, este bine să respectăm măsurile de prevenţie. Ne uităm la ce se întâmplă în Grecia, staţiuni turistice care în momentul de faţă sunt pe o creştere importantă a numărului de cazuri, Grecia este într-o zonă roşie, avem această responsabilitate de a menţine activităţile deschise pentru toată lumea, trebuie să înţelegem că sănătatea este cel mai de preţ lucru pe care îl avem şi nu este bine să îl pierdem şi să ignorăm acest lucru important pentru noi toţi”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

"Principala soluție pentru controlul pandemiei rămâne vaccinarea"

El a precizat că aşteaptă cât mai multe persoane să se vaccineze. “Ne aşteptăm să primim cât mai multe persoane să se vaccineze, vaccinarea în sine este un gest de normalitate, este un gest de responsabilitate şi de solidaritate. Nu trebuie privită ca pe ceva ieşit din comun. În momentul de faţă avem date de siguranţă, de eficienţă, de eficacitate, avem scheme de vaccinare pe care le putem folosi, vaccinuri care sunt cât se poate de sigure. Cred că principala soluţie pentru controlul pandemiei şi acum şi pe termen mediu şi lung rămâne vaccinarea”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă. Valeriu Gheorghiţă se află vineri seara în judeţul Constanţa pentru promovarea mesajului campaniei de vaccinare pe litoral, el urmând să vaccineze turiştii aflaţi în Vama Veche.

Citește și:

Am intrat în valul 4 al pandemiei. Unitățile de Terapie Intensivă sunt supuse din nou presiunii 

Tulpina Delta te poate „păcăli” că e doar o răceală: "Valul 4 se va vedea în spitale, în septembrie

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net