Valeriu Gheorghiță: „Procedura de vaccinare anti-Covid se va face pe bază de programare”

Ultima actualizare:

    Foto Digi24.ro
Foto Digi24.ro

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului în România, a explicat la Digi24 care va fi procedura de programare încă din prima etapă, în care vor fi imunizate cadrele medico-sanitare și personalul care deservește activitățile esențiale.

Vom avea, cu siguranță, încercări de a intra în față, vor fi unii care vor încerca din prima etapă să-și dacă vaccinul. Care va fi procedura?

Valeriu Gheorghiță: "Categoric da, și din acest motiv am gandit un sistem de programare, care, de pildă, pentru programarea personalului medico-sanitar nu se va face individual, ci de unitatea angajatoare. La fel și pentru cei care deservesc activitătile esențiale. Nu avem un control la nivelul comitetului pentru a ști cine este lucrător în domeniul panificației sau în domeniul energetic. Și atunci această sarcină va fi preluată de compania angajatoare, care își va face propria catagrafie de personal, știe câți angajați are, câți vor să se vaccineze și îi va înscrie, asumându-și că acele persoane sunt angajați și deservesc acele activități. Altfel, va fi foarte greu de controlat".

Dacă angajatorul își bagă rudele, prietenii pe listă, îi poate verifica cineva? 

Valeriu Gheorghiță: "Sigur, există un cod CAEN, mi-au explicat aceste lucruri specialiștii și mi-au spus că lista angajaților poate fi verificată de Revisal, acolo unde sunt ținute toate contractele de muncă. (...) Sunt convins că nu vor merge toate lucrurile perfect, că vor fi persoane care vor încerca să se vaccineze mai devreme, noi încercăm să reducem la minimum posibil, fără să garantăm că nu se vor întâmpla mici erori în tot acest lanț. Încercăm să derulam o campanie cât mai bine pusă la punct, cred că doar prin onestitate și solidaritate vom putea duce lucrurile la bun sfârșit", potrivit digi24.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net