Vama Bechet, redeschisă pentru turiști de la 1 august

Ultima actualizare:

    Vama Bechet a fost redeschisă pentru turiști Foto: gds.ro
Vama Bechet a fost redeschisă pentru turiști Foto: gds.ro

Închisă pentru traficul turistic din martie 2020, ca parte a măsurilor anticovid decise de Guvern, Vama Bechet va putea fi tranzitată și de turiști începând din 1 august. Anunțul a fost făcut într-o postare pe rețelele de socializare de deputatul USR PLUS de Dolj Daniel Gheba.

Veste bună pentru turișt! De astăzi, vor putea trece în Bulgaria, apoi în Grecia, și prin Vama Bechet, județul Dolj. „Am promis public, în urmă cu două săptămâni, că deblocarea Vămii Bechet pentru turiști va ajunge pe agenda de lucru a Guvernului. Prin Hotărârea de Guvern nr. 795 din 28/07/2021 se abrogă Anexa nr. 3, art.5, pct. 2, litera C, articol care ținea deschis punctul de frontieră Bechet doar traficului de marfă, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, de la 1 august 2021 românii vor putea trece prin punctul de frontieră Bechet, punct important pentru turiștii care vor să ajungă în Grecia sau la Sofia, acesta fiind cel mai scurt traseu”, a anunțat deputatul Daniel Gheba pe Facebook, conform gds.ro.

„Demersurile pe care le-am inițiat către Guvern și către celelalte instituții ale statului au fost vocile românilor și, în special, ale oltenilor care mi-au solicitat să găsim cu celeritate o soluție pentru Vama Bechet.

Îi mulțumesc doamnei ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, domnului Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă și colegilor din filiala USR Dolj, Cezar Dragoescu și Ivanescu Florian Eugen pentru implicarea în deblocarea situației din Vama Bechet.

Și, nu în ultimul rând, îl felicit pe domnul Iustin Dumitrescu, subprefect de Dolj pentru că a răspuns cu promptitudine solicitărilor mele, de fiecare dată când a fost nevoie în interesul cetățenilor. Le urez vacanță plăcută și drum bun turiștilor care vor tranzita Vama Bechet”, se arată în postarea lui Daniel Gheba.

Citește și: 

Cozi imense la vama dintre Bulgaria şi Grecia. Turiştii români aşteaptă cel puţin patru ore 

MAE, măsuri pentru fluidizarea traficului la vama Kulata – Promachonas. Turiştii, rugaţi să completeze online formularul PLF

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net