Vama Veche, centru pentru refugiaţi. Localnicii sunt revoltaţi

Ultima actualizare:

    Cei care au şi afaceri în zona speră că soluţia să fie una temporară
Cei care au şi afaceri în zona speră că soluţia să fie una temporară

Refugiaţii care ar putea ajunge în România pe Marea Neagră sau trecând ilegal frontiera de sud, cu Bulgaria, vor fi triaţi la Vama Veche, spre nemulţumirea localnicilor.

Vara asta, vamaioții ar putea fi colegi de plajă cu aproximativ 500 de refugiați. Aceștia ar urma să fie cazați într-o fostă unitate militară, la Vama Veche, 2 mai și Limanu, la mai puțin de 20 de metri de granița cu Bulgaria.

În zonă, muncitorii lucrează deja la reabilitatea clădirii care ar urma să-i găzduiască pe solicitanții de azil. Autoritățile nu au confimat încă informația, însă Garda de Coastă a trimis, în urmă cu câteva luni, o solicitare cerând informații despre ce clădiri din sudul litoralului ar putea fi transformate în tabere pentru refugiați.

Cei mai multi localnici nu sunt foarte încântaţi de ideea unor oaspeţi necunoscuţi.“Nu ştim cu cine avem de-a face, nu ştim ce fel de oameni sunt. În primul rând, dacă ar fi numai femei şi copii ar fi cum ar fi”, spune un localnic potrivit stirileprotv.ro. Un altul este mult mai revoltat. “Ce să caute aia la noi? Nu suntem noi destul de bătuţi de soarta îi mai aducem şi pe ăştia aici.” Cei care au şi afaceri în zona speră că soluţia să fie una temporară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net