“Vampirul”, 27 de ani de puşcărie. De ce e ţinut în lanţuri la Gherla

Ultima actualizare:

    Dorin Sima, un bandit de temut şi după gratii
Dorin Sima, un bandit de temut şi după gratii

Ani grei de temniţă! Dorin Sima (36 de ani), care şi-a petrecut mai bine de jumătate de viaţă în închisoare, a primit o pedeapsă aspră. Temutul infractor, poreclit “Vampirul”, a fost condamnat la 26 de ani şi 8 luni de închisoare cu executare, după ce a jefuit o bancă din Bistriţa.

A fost nevoie de o săptămână ca banditul să fie capturat. Mai mult, individul l-a împuşcat în braţ pe şeful de la Investigaţii Criminale. Instanţa a decis ca “Vampirul” să plătească şi 100.000 de euro daune morale poliţistului rănit.“Nu mişcaţi, este un jaf!”Pe 5 iulie 2016, Dorin Sima, un recidivist periculos care ieşise din închisoare în 2012, a jefuit o filială a băncii Raiffeisen din Bistriţa. Potrivit martorilor, atacatorul a intrat în bancă şi s-a aşezat la coadă în spatele unei femei care venise să-şi plătească rata. La scurt timp, bărbatul a ridicat un pistol şi a spus: „Nu mişcaţi, este un jaf!”.  Fără să ezite, “Vampirul” i-a pus pistolul la cap casierei şi i-a cerut să pună toţi banii pe care îi are într-un rucsac. Femeia s-a conformat, iar în mai puţin de un minut bărbatul se “evapora” din bancă, având asupra sa în jur de 19.000 de lei. Femeia care se afla în faţa bărbatului la coadă a reuşit să fugă din bancă, a mers la vânzătoarea unei tonete de ziare şi a rugat-o să alerteze poliţia.Glonţ în braţ

“Vampirul” a fost prins o săptămână mai târziu, fiind localizat, se pare, cu ajutorul celor de la SRI. Dorin Sima a fost găsit într-un cartier rezidenţial din Bistriţa, unde încerca să închirieze o casă. În timpul operaţiunii de capturare, întreg cartierul a fost împânzit de poliţişti şi accesul a fost interzis. Dorin Sima a încercat să scape urcând la etajul casei respective, însă a fost urmărit de şeful de la Investigaţii Criminale, Paul Andreica. Între cei doi a avut loc un schimb de focuri de armă, iar poliţistul a fost nimerit de un glonţ în braţ. Transportat de urgenţă la Târgu Mureş, Andreica a avut nevoie de mai bine de jumătate de an pentru a-şi recupera funcţionalitatea braţului.  

Daune morale: 100.000 de euro

În septembrie 2016, Dorin Sima era trimis în judecată pentru ultraj, tâlhărie calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Judecătorii Tribunalului Bistriţa-Năsăud l-au condamnat pe Dorin Sima la 26 de ani şi 8 luni de închisoare şi la plata a 100.000 de euro, daune morale poliţistului împuşcat. De asemenea, magistraţii au hotărât ca poliţistul să primească 12.000 de lei daune materiale.   Banca pe care a jefuit-o Dorin Sima s-a constituit parte civilă, cerând daune de 6.600 de lei.


    Poliţistul împuşcat în braţ a avut nevoie de şase luni de îngrijiri medicale
Poliţistul împuşcat în braţ a avut nevoie de şase luni de îngrijiri medicale

Decizia nu este definitivă şi a fost atacată deja de infractor, iar sentinţa definitivă va fi pronunţată de Curtea de Apel Cluj în noiembrie. În prezent, “Vampirul” se află încarcerat în Penitenciarul Gherla. Individul a semănat spaima inclusiv în puşcărie, după ce a început să îi ameninţe pe gardieni. Aceştia au ajuns să îl ţină chiar în lanţuri, pentru a elimina orice pericol!   

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net