Vânătoarea de la Balc 2019. Măsuri fără precedent pentru mistreții uciși de Ion Țiriac

Ultima actualizare:

    Anul trecut, Ion Țiriac și invitații lui au vânat la Balc peste 150 de mistreți
Anul trecut, Ion Țiriac și invitații lui au vânat la Balc peste 150 de mistreți

Magnații planetei au venit în România și se pregătesc de evenimentul anului: vânătoarea de la Balc, sezonul 2019. Mistreții pe care-i vor ucide astăzi și mâine vor fi sub lupa medicilor veterinari, care le vor face teste de trichineloză și pentru pestă porcină.

În acest weekend, va fi zarvă mare la Balc. Miliardarul Ion Țiriac organizează pe domeniul său vestita vânătoare de mistreți, după ce a primit aprobare din partea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor.

Dar evenimentul din 2019 va fi cu totul diferit.

Veterinarii sunt prezenți la vânătoarea de la Balc de frica pestei porcine

Din cauza pestei porcine, fiecare maşină care va trece de poarta țarcului va fi dezinfectată cu atenţie, iar pentru toate animalele sacrificate se vor face teste.Doi veterinari vor superviza calitatea cărnii la fața locului.

„În funcție de rezultatul obținut la analize, carnea ori va ajunge la gonaci, ori va fi procesată termic”, a declarat Remus Moțoc, șeful Direcției Sanitar Venetrinare și pentru Siguranța Animalelor Bihor.

Până acum, carnea de mistreț ajungea în azilele de bătrâni, dar iată că, cu tot cu teste, nimeni nu vrea să riște să o pună pe masa celor instituționalizați. Să nu uităm că pesta porcină s-a împânzit în fermele din România de la porcii mistreți.

Totodată, este pentru prima dată când magnatul român nu a mai apelat la oamenii din localitate ca să fie gonaci. Ceea ce aprodus supărare mare, având în vedere că obțineau venituri frumușele.

O parte dintre invitații lui Ion Țiriac au ajuns de aseară

O parte dintre invitaţii lui Ion Ţiriac au aterizat ieri seara la Oradea la bordul avioanelor personale sau închiriate în regim charter, în timp ce alţii au ales să aterizeze la Debreţin, în Ungaria.

Stefano Ricci, celebrul creator de modă italian, a fost unul dintre primii oaspeţi ajunşi în România.

Ion Țiriac și invitații cu puștile pregătite pentru vânătoare
Ion Țiriac și invitații cu puștile pregătite pentru vânătoare

“Nu suntem aici pentru a împușca și a vâna, suntem aici pentru a fi împreună, ceea ce e cel mai important. Iubim România”, a afirmat Stefano Ricci. Oaspeţii lui Ion Ţiriac au programate două partide de vânătoare, un astăzi și alta mâine, când va avea loc o singură goană. Dra petrecerea se va ține până duminică.

În 2018, la Balc au fost uciși peste 150 de mistreți

Anul trecut, pe domeniul cinegetic au fost ucişi peste 150 de mistreţi. Printre participanţii partidelor de anii trecuţi s-au numărat celebrităţi precum Wolfgang Porsche, moştenitorul celebrului imperiu auto, Klaus Mangold, fost director Daimler, Robert Peugeot, deţinătorul pachetului majoritar al concernului francez, Alfred Baumhauer, fabricant al produselor de lux Cartier, dar şi primarul din Monaco, Georges Marsan.

Ţiriac a renunţat, în 2009, la fondul de vânătoare, cu o suprafaţă de 10.224 de hectare, dar a păstrat complexul cinegetic, cu o suprafaţă de 1.157 de hectare, care are statutul unei crescătorii de vânat şi nu face parte din fondul cinegetic.

 

Domeniul de vânătoare de la Balc a fost concesionat statului și a fost păstrat doar complexul cinegetic
Domeniul de vânătoare de la Balc a fost concesionat statului și a fost păstrat doar complexul cinegetic

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net