Variaţiile de temperatură, periculoase pentru cardiaci

Ultima actualizare:
Cod galben în toată ţara
Cod galben în toată ţara

După cele trei zile de caniculă infernală, ploile şi vijeliile au adus temperaturi chiar şi cu 10 grade mai scăzute. Medicii atrag atenţia că schimbarea bruscă a vremii i-ar putea afecta serios pe cardiaci.

Am suportat cu greu cele 34 de grade din termometre, iar răcorirea aerului e binevenită pentru majoritatea dintre noi. Atenţie, însă, bolnavii cronici, îndeosebi cardiacii, astmaticii şi cei care suferă de reumatism, trebuie să fie foarte precauţi în aceste zile, în care variaţiile de presiune atmosferică sunt mari.

„În cazul cardiacilor ar putea apărea durerile în piept, senzaţia de lipsă de aer, creşterea tensiunii arteriale sau palpitaţiile. Dacă aceste simptome persistă, trebuie să se prezinte la medic. Eu le recomand ca, în aceste zile, să evite să iasă din casă şi să urmeze cu sfinţenie tratamentul cronic”, ne-a declarat prof. dr. Mircea Cinteză, specialist cardiolog.

De suferit ar putea avea şi reumaticii, deoarece durerile se amplifică în zilele ploiase şi când au loc oscilaţii de temperatură. De asemenea, starea de sănătate a persoanelor în vârstă care suferă de astm se poate înrăutăţi din cauza scăderii presiunii.

BIHOR. Witoldt și Anna Tolwinski, doi tineri din Polonia, abia căsătoriţi, au fost surprinşi de furtună, ieri dimineaţă, la circa 300 de metri depărtare de cabana Padiş. Ei au fost loviţi de trăsnet, iar trupurile lor au fost găsite parţial carbonizate. Cei doi au murit ţinându-se de mână.

ALBA. Două fetiţe au fost lovite de trăsnet ieri după-amiază în satul Măhăceni, comuna Unirea. Fetele se aflau pe câmp şi au fost surprinse de furtună. Din păcate una dintre copile, în vârstă de 9 ani, a decedat.

CLUJ. Un autocar care circula pe Autostrada Transilvania, dinspre Câmpia Turzii spre Gilau, a fost lovit de trăsnet. În autocar se aflau 36 de copii, care mergeau spre Cluj-Napoca pentru a vizita Grădina Botanică. Din fericire, nici unul dintre aceştia nu a fost rănit.

Iată cu cât a scăzut temperatura în ţară

* Bucureşti: 34° (vineri), 24° (sâmbătă), 23° (duminică)

* Constanţa: 26° (vineri), 23° (sâmbătă), 20° (duminică)

* Braşov: 27° (vineri), 20° (sâmbătă), 13° (duminică)

* Cluj Napoca: 27° (vineri), 19° (sâmbătă), 18° (duminică)

* Iaşi: 31° (vineri), 19° (sâmbătă), 203° (duminică)

* Timişoara: 27° (vineri), 24° (sâmbătă), 24° (duminică)

Cod galben în toată ţara

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi răcire accentuată, valabil pentru toată ţara, până astăzi la ora 18.00. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 70 l/mp.


    Cod galben în toată ţara
Cod galben în toată ţara

De asemenea, vântul se va intensifica şi trecător va avea aspect de vijelie. Şi temperaturile scad drastic, astfel că se vor înregistra 16 – 17 grade în Bucovina şi estul Transilvaniei şi 26 – 27 de grade în sud. La Bucureşti, maxima nu va mai depăşi 24 de grade.

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net