Vasile Blaga: Cine l-a turnat la DNA

Ultima actualizare:

    Vasile Blaga a fost denunţat la DNA de Darius VâlcovFoto: Eduard Enea
Vasile Blaga a fost denunţat la DNA de Darius VâlcovFoto: Eduard Enea

Vasile Blaga apare în dosarul în care fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă. Copreşedintele PNL a fost denunţat chiar de Vâlcov, care susţine că Vasile Blaga, pe atunci când era secretar general al PDL, a făcut mai multe intervenţii pentru ca Tehnologica Radion să câştige mai multe contracte de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din judeţul Olt.

Vasile Blaga a fost denunţat la DNA în dosarul pentru trafic de influenţă în care e implicat Darius Vâlcov. Fostul ministru şi primar al oraşului Slatina este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi opreaţiuni financiare incompatibile cu funcţia.

Cel care l-a denunţat pe Vasile Blaga a fost chiar fostul ministru de Finanţe, conform adevarul.ro. Vâlcov susţine că Vasile Blaga a influenţat diverse licitaţii în care apărea firma Tehnologica Radion. 

Cum a intervenit Vasile Blaga

Darius Vâlcov l-a spus procurorilor că Vasile Blaga i-a dat ordine despre contracte, iar în 2009 l-a chemat la sediul PDL pentru a-i spune că va aloca anumite fonduri pentru Primăria Slatina cu o condiţie: firma fiicei sale să câştige licitaţiile organizate de SC Compania de Apă Olt SA, companie controlată de Consiliul Local Slatina. Vâlcov a mai spus că Theodor Berna, cel care administra firma, i-a spus că Tehnologica Radion e condusă de grei PDL, printre care şi Vasile Blaga. 

Vasile Blaga ar fi intervenit la Darius Vâlcov pentru ca Tehnologica Radion să câştige trei licitaţii
Vasile Blaga ar fi intervenit la Darius Vâlcov pentru ca Tehnologica Radion să câştige trei licitaţii

"Astfel, inculpatul Vâlcov Darius a arătat că, în anul 2009, a fost chemat de Vasile Blaga la sediul central al Partidului Democrat Liberal și i-a spus, confidențial, că știe că în Olt se va licita pentru niște lucrări de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare, transmițându-i, fără echivoc, că alocarea în viitor a fondurilor pentru unele lucrări la Primăria Slatina se va face sub condiția ca SC Tehnologica Radion SRL să câștige licitațiile. Prin urmare, inculpatul trebuia să intervină pentru anularea licitațiilor, scopul urmărit fiind acela ca SC Tehnologica Radion SRL, prin reprezentantul său Berna Theodor, să câștige toate cele 3 licitații", se arată în rechizitoriu, conform realitatea.net

Şi Minel Prina, administratorul public de la Primăria Slatina din aceea perioadă, a confirmat spusele lui Darius Vâlcov cu privire la intervenţiile lui Vasile Blaga. El a declarat procurorilor că fostul ministru i-a spus că Theodor Berna e reprezentantul lui Vasile Blaga şi că trebuit să ajute Tehnologica Radion să câştige trei licitaţii.  Motivul pentru care Vasile Blaga ar fi intervenit la Darius Vâlcov era că Tehnologica Radion nu îndeplinea criteriile pentru a câștiga licitațiile din județul Olt.

În dosar apare şi o declaraţie a lui Theodor Berna cu privire la implicarea lui Vasile Blaga. "La momentul înțelegerii cu Vâlcov Darius eu îl cunoșteam pe Vasile Blaga, despre care pot spune că în anul 2009 era secretar general al Partidului Democrat Liberal. Nu pot preciza dacă acesta deținea și vreo funcție în vreun minister. Cert este că îmi amintesc că am discutat cu un membru din eșalonul 2 al PDL, fiind posibil ca unui dintre aceștia să fie Liga Dan sau Popescu Florian. Este posibil ca aceștia să fi discutat cu Vasile Blaga, dar după ce eu am luat legătura cu Vâlcov Darius nu am mai întrebat prin cine s-a discutat cu Vâlcov Darius, aceasta în situația în care nu au discutat ei direct. Pe aceste persoane la care am făcut referire le-am întrebat dacă pot să ia legătura cu primarul din Slatina pentru că știam că urmează să fie efectuate niște lucrări de canalizare sau chiar se publicase anunțul de participare pe SEAP", a spus Theodor Berna.

Vasile Blaga: "Regret că numele meu este folosit în aceste declaraţii"

Vasile Blaga a declarat, legat de menţionarea numelui său în rechizitorul din dosarul Darius Vâlcov, că nu a intervenit în favoarea vreunei firme participante la licitaţii şi că regretă că numele său "e folosit în declarații pe care persoane aflate într-o situație difică le dau în fața anchetatorilor".

"Nu am făcut niciodată vreo recomandare domnului Darius Vâlcov cu privire la modul de a conduce primăria Slatina şi nici vreuna referitoare la procedura de achizciţii derulate de primăria pe care o conducea la momentul respectiv. Nu am intervenit niciodată în favoarea vreunei firme participante la licitaţii în România, nici din poziţia de lider al PDL, nici din cea de membru al Guvernului", a spus Vasile Blaga, potrivit mediafax.ro. 

Vasile Blaga a mai precizat că nu a fost chemat de nicio instituţie pentru da explicații în legătură cu subiecte care fac obiectul vreunei anchete.

"În eventualitatea în care acest lucru se va întâmpla, voi răspunde întrebărilor autorităţilor pentru a risipi orice fel de neclaritate sau suspiciune. Am fost şi sunt la dispoziţia instituţiilor statului pentru a da orice fel de explicaţii. Regret că numele meu este folosit în declarații pe care persoane aflate într-o situație difică le dau în fața anchetatorilor", a adăugat Vasile Blaga.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net