Vaslui: Nouă bărbaţi au fost reţinuţi în urma luptelor de stradă dintre clanurile de romi din Murgeni

Ultima actualizare:

    Oraşul Murgeni a fost declarat zonă specială de siguranţă publicăFoto: adevarul.ro
Oraşul Murgeni a fost declarat zonă specială de siguranţă publicăFoto: adevarul.ro

Luptele de stradă între clanurile de romi din Murgeni de la începutul lunii iunie s-au lăsat cu rețineri. Duminică seară, nouă bărbați au ajuns după gratii pentru 24 de ore, în urma unei acțiuni de proporții a polițiștilor.

Toată ziua de duminică oamenii legii au percheziționat 23 de locuințe din localitatea vasluiană Murgeni, unde la începutul lunii a avut loc un ”razboi” în toată regula cu focuri de armă, săbi, bate și topoare, iar o persoană chiar a fost călcată voluntar cu mașina. Dintre cei 250 de participanți la încăierare, duminică seară nouă au fost reținuți pentru 24 de ore. În urma incidentului, localitatea a fost declarată zonă specială de siguranţă publică. Cei nouă bărbați reținuți au vârste cuprinse între 16 şi 48 de ani ți sunt domiciliaţi în Murgeni.

În uirma perchezițiilor de duminică, au fost ridicate arme albe şi o armă de tip airsoft. De asemenea, 26 de persoane au fost duse la audieri în acest dosar în care se fac cercetări pentru infracţiuni de tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe, distrugere şi uz de armă fără drept. „Ancheta este în curs de desfăşurare în vederea stabilirii şi probării întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate în aceste evenimente”, au declarat oficialii IGPR, citați de adevarul. ro.

”Acest conflict durează de vreo 15 ani”

Dan Antonescu, consilier în cadrul IGPR, a explicat faptul că acest scandal a pornit în urma unui conflict conjugal care a degenerat. „Acest conflict latent durează de vreo 15 ani, iar în ultimii cinci ani Poliţia judeţului Vaslui (...) a desfăşurat fie patrulări, fie discuţii cu cei potenţial generatori. În ultimii cinci ani nu au fost astfel de situaţii conflictuale sau de violenţă” a declarat Dan Antonescu.

Oraşul Murgeni din judeţul Vaslui a fost declarat zonă specială de siguranţă publică, măsura fiind luată de poliţişti după ce în jur de 250 de persoane din două clanuri rome au fost implicate într-un conflict izbucnit în stradă, conflict pentru aplanarea căruia au intervenit 100 de polițiști și jandarmi. În urma conflictului, patru persoane au ajuns la spital, între care una a fost călcată intenționat cu mașina și o alta împușcată.

Citește și: 

Război cu pistoale, bâte şi topoare pe străzile unui oraş din Vaslui. Două clanuri rome şi-au făcut singure dreptate

Clanurile care au terorizat Europa s-au întors în țară. Poliția de Frontieră a numărat la graniță 16.000 de romi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net