Vecinii, despre pilotul elicopterului prăbușit: „Zborul era visul lui”

Ultima actualizare:

    Petre Cătuneanu avea 47 de ani
Petre Cătuneanu avea 47 de ani

Comandorul Petre Cătuneanu (47 de ani), pilotul elicopterului SMURD care s-a prăbușit în lacul Siutghiol, era din Buzău, unde soția sa este profesor-educator la Liceul de Nevăzători din oraș, potrivit Mediafax. Cei doi au împreună o fiică studentă, la București.

Recent, pilotul fusese în concediu acasă, la Buzău. Vecinii acestuia spun că era relaxat și își făcea planuri să zboare și după ce avea să împlinească 50 de ani.

”Venea acasă cam la două săptămâni. Mai avea puțin până la pensie, dar vroia să rămână să mai lucreze, atât de mult îi plăcea să zboare. Ne-a zis: «vreau să merg în continuare, să rămân cât m-or mai ține, să lucrez în continuare». Zborul era visul lui, plăcerea cea mai mare. Ne spunea despre misiunile lui de salvare, dar nu în detaliu”, a spus Manea Constantin, unul dintre vecinii pilotului.

O altă vecină povestește cum pilotul îi saluta de la manșa elicopterului atunci când trecea pe deasupra caselor lor, situate pe o stradă de la ieșirea din orașul Buzău.

”Zborul era viața lui, era un om deosebit, o bunătate de om. Se lăsa cu aparatul când trecea prin zonă și ne făcea cu mâna. Ne făcea grădina praf, ne răvășea toate florile, era plăcerea lui să se lase în jos cu aparatul și să ne salute. Îl salutam și noi. Uite acum ce s-a întâmplat”, a povestit femeia.

Laura Cătuneanu, soția pilotului, este profesor-educator la Liceul de Nevăzători din Buzău. Directorul școlii, Adriana Leca, spune că se întâlnea cu acesta la diverse evenimente și îl descrie drept ”un tată și un soț model”.

Petre Cătuneanu, alături de soția sa, Laura
Petre Cătuneanu, alături de soția sa, Laura

”Este un moment greu pentru toată lumea. Îl cunoșteam. Ne întâlneam la diverse evenimente, era un om cu experiență. Este o familie model, de oameni sensibili și rafinați. Lucra de mulți ani în sistemul SMURD, a salvat multe vieți, dar asta i-a fost soarta. Era un om extrem de pasionat de meseria pe care o practica, așa cum sunt piloții, și avea multă experiență. Un tată și un soț deosebit. A salvat multe vieți din ce știm, asta i-a fost meseria și a făcut-o cu prisosință până și-a pierdut viața la datorie. Familia este devastată, și noi, întregul colectiv al școlii, suntem șocați. Ne vom susține cât vom putem colega”, a declarat directorul Liceului pentru Nevăzători din Buzău, Adriana Leca.

Pilotul, alături de fiica sa, Miruna
Pilotul, alături de fiica sa, Miruna

Petre și Laura Cătuneanu au o fată, care este studentă. Ea a postat, marți, pe contul său de Facebook mesajul: ”Ți-ai dat viața pentru ce iubeai mai mult: să zbori și să salvezi vieți. Tu ești eroul meu! Dumnezeu să te ierte!”.

Pilotul Petre Cătuneanu va fi înmormântat joi, la Buzău.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net