Evenimentele personale în spaţii închise nu pot fi organizate cu mai mult de opt persoane, a precizat joi seară ministrul de Interne Marcel Vela. Ministrul a adăugat că situația ar putea fi reevaluată de la 1 sau 15 iunie.


”Pentru a reduce riscul autoizolării pentru persoanele care intră în contact cu posibili cetăţeni care sunt  pozitivi, s-a luat această decizie ca, în spaţiile închise, evenimentele personale să nu fie organizate cu mai mult de 8 persoane”, a explicat  Vela în cadrul sesiunii săptămânale de întrebări şi răspunsuri, conform News.ro.

Citește și:

Au fost publicate măsurile de relaxare, aplicate din 15 mai. Fără aer condiționat în autobuze și restaurantele hotelurilor rămân închise

Patriarhia, recomandări pentru starea de alertă. Bătrânii să nu participe la slujbele în aer liber

La ceremoniile religioase pot participa 16 persoane

El a precizat ca de la 1 iunie, din 15 iunie, această regulă va fi reevaluată.

Ministrul a adăugat că evenimentele de familie care ţin de slujbe religioase se pot organiza cu 16 persoane, dar că în spaţii închise limita este de 8 persoane.

”Într-un apartament situaţia este foarte riscantă din punct de vedere epidemiologic, să fie mai mult de 8 persoane la o masă festivă. Aşa cum susţin specialiştii în boli infecţioase şi în zona epidemiologică, dacă cineva este asimptomatic sau a fost contactul unei persoane devenită pozitiv, automat toţi invitaţii intră 14 zile în izolare, după ancheta epidemiologică”, a răspuns Vela unei persoane care a întrebat când vor fi posibile evenimentele cu mai mult de 8 persoane.

 

 
 
Loading...