Verdict în procesul violatorilor din Vaslui! Ce pedepse au primit cei șapte tineri

Ultima actualizare:

    Procesul violatorilor din Vaslui s-a încheiat, iar agresorii au aflat câți ani vor sta după gratiiFoto: adevarul.ro
Procesul violatorilor din Vaslui s-a încheiat, iar agresorii au aflat câți ani vor sta după gratiiFoto: adevarul.ro

Procesul violatorilor din Vaslui a luat sfârșit. Cei șapte tineri care au violat o elevă de 18 ani au aflat câți ani vor sta în pușcărie, luni (17 august). Judecătorii au decis ca sentința să fie dublată de arestarea preventivă. Magistrații Judecătoriei Vaslui au constatat încheiată cercetarea judecătorească în cazul agresorilor din Văleni, vineri (14 august).

Procesul violatorilor din Vaslui s-a încheiat, însă verdictul nu este definitiv. Cei șapte tineri din Văleni, care au violat o elevă de 18 ani până la leșin, la data de 10 noiembrie 2014, și-au aflat pedepsele. Cele mai mici au fost primite de către cei trei violatori care și-au recunoscut faptele, câte 5 ani și 8 luni în spatele gratiilor.

Cea mai dură pedeapsă dată de judecători, după ce s-a încheiat procesul violatorilor din Vaslui, a fost cea primită de Burada Silviu, inițiatorul violului, care a coordont și acțiunile ulterioare de denigrare a tinerei de 18 ani. Burada a primit 8 ani și 4 luni de închisoare. Toți cei șapte agresori au refuzat să se prezinte în sala de judecată la pronunțarea sentințelor.

Procesul violatorilor din Vaslui: agresorii pot contesta decizia

Iată sentințele date în procesul violatorilor din Vaslui:

Burada Ovidiu Silviu (21 de ani), cel care a organizat violul în grup, a primit 8 ani şi 4 luni de închisoare, Burlacu Paul Andrei (28 de ani) - 7 ani , Avădanei Silviu (22 de ani) - 7 ani, Bolboceanu Petrică (23 de ani) - 7 ani, Boicu Ionut Bogdan - 5 ani şi 8 luni, Rotaru Alin Dumitru (19 ani) - 5 ani şi 8 luni, iar Surlac Ioan (20 de ani) - 5 ani și 8 luni, potrivit adevarul.ro 

După ce s-a încheiat procesul violatorilor din Vaslui, judecătorul a dispus mandate de arestare preventivă imediată, pe numele tuturor celor șapte tineri condamnați în dosar. Această decizie este executorie, bărbații urmând să fie arestați timp de 30 de zile.

Procesul violatorilor din Vaslui: Cei șapte tineri trebuie să plătească 50.000 de lei

Procesul violatorilor din Vaslui a luat sfârșit. Pe lângă sentința primită, agresorii sunt nevoiți să plătească 50.000 de lei daune morale victimei, pe care au violat-o cu sălbăticie până ce fata a leșinat. Deși procesul violatorilor din Vaslui s-a încheiat, sentința dată de Judecătoria din Vaslui poate fi contestată cu apel. Procurorii au cerut pedeapsa maximă pentru cei șapte agresori, adică 12 ani pentru viol și 7 ani pentru lipsire de libertate, însă tinerii au primit sentințe mai ușoare.

Procesul violatorilor din Vaslui a început la data de 8 decembrie 2014, când cei șapte agresori au fost trimiși în judecată, sub acuzație de viol și lispire de libertate. La data de 2 aprilie 2015, trei dintre tineri, Boicu Ionuț Bogdan, Surleac Ioan și Rotaru Alin Dumitru și-au recunoscut faptele și au cerut ca procedura să fie simplificată. La același termen, un magistrat a hotărât ca ei să fie judecați în arest la domiciliu.

Pe aceeaşi temă: Procesul violatorilor din Vaslui. Tatăl unui inculpat, reacţie şocantă: "Fata a luat bani"

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net