Verificări la ANP! S-a scris în pușcărie câte o carte pe zi

Ultima actualizare:

    Gigi Becali a scris în doi ani de pușcărie cinci cărți, iar Cristi Borcea a publicat în mai puțin de doi ani trei lucrări
Gigi Becali a scris în doi ani de pușcărie cinci cărți, iar Cristi Borcea a publicat în mai puțin de doi ani trei lucrări

Corpul de control al premierului face verificări la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), iar directorul instituției e pe cale să fie demis. Anul trecut s-au scris 340 de cărți, adică câte o lucrare pe zi.

Deținuții de rând nu aveau talentul să scrie o carte și nici bani ca să-i plătească pe profesori universitari să o facă în locul lor.

Pușcăriașii cu chef de scris lucrări importante au apărut în momentul în care VIP-urile au fost îmbrăcate în zeghe.

Așa se face că dacă în perioada 2007-2010 a existat doar câte o lucrare pe an, în 2014 au fost 90 de lucrări, iar în 2015 au fost 340 de lucrări scrise de deţinuţi.

Fenomenul este "scăpat completamente de sub control" , după cum a declarat chiar ministrul Justiției, Raluca Prună.

Dan Voiculescu și Dinel Staicu dețin recordul cu câte zece lucrări “științifice” publicate de când se află în detenție.

Și Dan Diaconescu, a scris cinci cărți, în trei dintre acestea folosind cuvântul “științific” încă din titlu.

Dinel Staicu, Adrian Năstase, Gică Popescu, MM Stoica, Ion Niculae, Sorin Roșca Stănescu, Corneliu Iacobov, Gheorghe Mencinicopschi, Zsolt Nagy, George Copos, Ioan Codruț Sereș, Cătălin Voicu, Antonie Solomon, Marius Locic, Miron Mitrea, Relu Fenechiu, Victor Becali, Cristi Borcea, Ioan Becali și Gigi Becali se află  printre cei care și-au descoperit talentul scriitoricesc în spetele gratiilor.

Miza pentru fiecare lucrare scrisă în pușcărie este uriașă. Deținutului i se reduce cu 30 de zile pedeapsa, potrivit legii.

Ca să pună capăt abuzurilor, ministrul Justiției a solicitat să se trimită la ANP Corpul de control al Primului Ministru.

Acum o săptămână, DNA a anunțat că a deschis dosar penal în cazul cărţilor scrise de către deţinuţi şi face verificări privind favorizarea făptuitorului, fiind vizaţi profesori universitari care au coordonat sau validat lucrările, reprezentanţii editurilor care le-au publicat şi funcţionari ai ANP care au propus eliberarea.

Directorul de la ANP, Cătălin Claudiu Bejan, are mari șanse să fie demis.

”Eu am făcut cinci cărți, s-au vândut toate ca pâinea caldă. Dacă am făcut eu pușcărie cu cinci luni mai puțin, cui i-am facut eu rău? A făcut Borcea trei cărți, care e problema? De ce atâta dușmănie și răutate, că face un deținut în loc de cinci ani, patru ani și nouă luni. Dacă făceam eu încă cinci luni de pușcărie, cu ce îl incalzea pe procuror?”, a declarat Gigi Becali.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net