Verificări la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, după moartea a trei pacienţi

Ultima actualizare:

    Familiile pacienților morți spun că în Spitalul Sf. Spiridon e multă mizerie
Familiile pacienților morți spun că în Spitalul Sf. Spiridon e multă mizerie

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi a început verificări la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, după decesul, în luna iunie, a trei pacienţi internaţi pentru diferite intervenţii chirurgicale, potrivit News.ro. Aceștia au suferit complicaţii după ce au contactat bacterii intraspitaliceşti.

Purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu, a declarat, vineri, pentru News.ro că verificările inspectorilor vizează secţiile Ortopedie şi Chirurgie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon, unde au fost internaţi cei trei bolnavi, care ulterior au murit.

„Se fac verificări pentru a vedea dacă au fost respectate protocoalele. Ne-am autosesizat, inspectorii noştri s-au deplasat deja la spital, pentru a vedea cum stau lucrurile. Urmează să decidem un plan de măsuri”, a spus purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu.

Reprezentanţii spitalului afirmă că decesul celor trei pacienţi nu s-ar datora infecţiilor intraspitaliceşti.

„Cei trei pacienţi nu au murit în urma infecţiei cu Clostridium difficile. Nu se poate spune nici măcar faptul că infecţia a agravat starea lor de sănătate. Decesul nu s-a produs la scurt timp după apariţia infecţiei, ci la săptămâni sau chiar o lună de zile. Doar în urma unor constatări anatomo-patologice s-ar fi putut spune că decesul s-a produs în urma infecţiei”, a declarat presei Mihaela Prelipcean, medic epidemiolog-şef al spitalului.

Ea a mai precizat că au fost începute verificări în cadrul spitalului, pentru a vedea dacă toate procedurile în cazul celor trei pacienţi au fost respectate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net