Veste bună! Miercuri se deschid primele două centre de vaccinare de la Romexpo

Ultima actualizare:

    Președintele Klaus Iohannis a verificat centrele de la Romexpo, alături de primarul Clotilde ArmandFoto: Primăria Sectorului 1
Președintele Klaus Iohannis a verificat centrele de la Romexpo, alături de primarul Clotilde ArmandFoto: Primăria Sectorului 1

Cel mai mare centru de vaccinare din România va fi în sectorul 1 și va avea 12 centre și 64 de puncte de vaccinare. Este vorba despre Romexpo, unde miercuri, 20 ianuarie, vor fi deschise primele două centre. Președintele țării Klaus Iohannis a verificat astăzi, alături de primarul Clotilde Armand, cum arată acestea.

Începând de miercuri, 20 ianuarie, se deschid primele două centre cu zece puncte de vaccinare amenajate în cadrul Romexpo (Bulevardul Mărăști nr. 65-67).

Acestea au primit avizul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București și sunt dotate corespunzător pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a procesului de vaccinare.

În cadrul centrelor, sunt stabilite fluxuri clare pentru persoanele care se vor prezenta la vaccinare. Există o zonă de primire în care cetățenii sunt înregistrați, o zonă de așteptare, zona de vaccinare propriu-zisă și o zonă de așteptare post vaccinare, toate cu respectarea distanței sociale.

3.000-4.000 de persoane se vor vaccina zilnic la Romexpo

”În sectorul 1 vom avea cel mai mare centru de vaccinare din România în care vor putea fi imunizate în condiții de siguranță până la 3.000-4.000 de persoane zilnic. Vaccinarea și respectarea în continuare a măsurilor de prevenție reprezintă singurele soluții prin care putem stopa răspândirea virusului în comunitate. Sănătatea noastră, a tuturor, depinde de numărul celor care se vaccinează și care conștientizează că numai așa putem opri pandemia”, a declarat Clotilde Armand, primarul sectorului 1.

12 centre de vaccinare sunt situate la Romexpo

În momentul de față, la nivelul sectorului 1, sunt stabilite 12 centre cu 64 de puncte de vaccinare, situate la Romexpo, după cum urmează:

  • Pavilionul CITY Hub - un centru cu șase puncte de vaccinare;
  • Pavilionul Dispecerat - un centru cu patru puncte de vaccinare;
  • Pavilionul Presă -un centru cu patru puncte de vaccinare;
  • Pavilionul C2 - nouă centre cu 50 puncte de vaccinare.

Centrele de vaccinare din cadrul Romexpo vor fi deschise etapizat, în baza deciziei instituțiilor care coordonează campania de vaccinare.

Citește și: 

Noi centre de vaccinare vor fi deschise săptămâna viitoare. Mesajul medicului Valeriu Gheorghiță

În București nu mai sunt locuri libere pentru programarea în etapa a doua de vaccinare anti Covid-19

http://DSP a găsit șase centre de vaccinare în sectorul 6. Primarul Ciprian Ciuciu: ”În Drumul Taberei nu este nici unul”

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net