Vești bune pentru bicicliști! Pedepse mai mici pentru cicliștii care încalcă legea

Ultima actualizare:

    Amenzi mai mici pentru bicicliștii care încalcă regulile de circulație
Amenzi mai mici pentru bicicliștii care încalcă regulile de circulație

Klaus Iohannis a promulgat legea prin care bicicliștii care încalcă legile de circulație vor primi amnzi mai mici. Președintele a semnat luni, 23 decembrie, decretul de lege care prevede o micșorare a amenzilor bicicliștilor care încalcă legile.

Astfel că, în loc de sancțiuni cuprinse între 870 și 1.160 de lei, bicicliștii vor plăti amenzi între 580 și 725 de lei, în cazul în care încalcă regulile de circulație, potrivit mediafax.ro.

„În loc de amenzi cuprinse între 870 lei şi 1.160 lei, nivel considerat drept exagerat chiar şi de către poliţişti, Codul rutier va prevede pentru nerespectarea normelor privind circulaţia bicicletelor amenzi cuprinse între 580 lei şi 725 lei”, precizează inițiatorii proiectului legislativ care a fost adoptat pe 27 noiembrie de Camera Deputaților.

Legea inițiată de un grup de parlamentari USR prevede ca nerespectarea normelor privind circulaţia bicicletelor să fie sancţionată cu amendă prevăzută în clasa a II-a, însemnând 4-5 puncte amendă, faţă de clasa a III-a, cu 6 – 8 puncte amendă, așa cum este în prezent. 

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net