Vești despre solistul Goodbye to Gravity. Reacționează la tratament

Ultima actualizare:

    Andrei Găluț a câștigat Megastar, concursul de talente de la Prima Tv, în 2008foto: Prima Tv
Andrei Găluț a câștigat Megastar, concursul de talente de la Prima Tv, în 2008foto: Prima Tv

Băieții de la Goodbye to Gravity și-au chemat prietenii în clubul Colectiv vineri, 30 octombrie, pentru lansarea celui de-al doilea album al lor. Un incendiu pornit de la una din artificiile folosite a transformat clubul în scena unei tragedii. Cei doi chitariști ai trupei și-au pierdut viața, alături de alte 30 de persoane. Solistul Andrei Găluț este internat în spital, în stare gravă, dar organismul său răspunde la tratamente, după cum au declarat pentru Click! prietenii artistului.

Andrei Găluț (31 de ani), solistul trupei Goodbye to Gravity este internat la spitalul Elias din Capitală, sedat și intubat, cu arsuri pe 45 % din suprafața corpului. Starea lui este gravă, dar stabilă. ”Este în continuare sedat şi intubat, e intoxicat cu fum, are arsuri pe căile respiratorii şi are porţiuni mari arse din faţă, umeri, mâini şi alte părţi ale corpului. Reacţionează bine la tratament şi sperăm să revină pe picioare cât mai repede, să se întoarcă printre noi”, ne-au spus prietenii solistului.

Prietenii lui Andrei se tem însă că artistul nu se va mai putea întoarce pe scenă. „Chiar dacă se va face bine fizic, nu se ştie dacă va mai cânta vreodată”, a declarat unul din colegii de serviciu ai lui Andrei, care a scăpat din iadul de la Colectiv. Găluț era susținut în Colectiv de zece din colegii de la Oracle. În urma tragediei, trei dintre aceștia și-au pierdut viața, iar ceilalți au fost răniți.

“Cei care au avut treabă în acea seară au spus o rugăciune în gând că au scăpat din infern. Situaţia este dramatică pentru prietenii noştri. Au fost în jur de 10 oameni de la Oracle care am mers să-l suţinem pe Andrei şi toţi sunt în spital cu arsuri grave şi foarte grave. Trei colegi ne-au murit. Mimi era foarte bună prietenă cu Andrei. Toţi mergeam să îl susţinem pe Andrei, care e un băiat de nota 10, suntem prieteni foarte buni de peste 5 ani. Aveam o gaşcă mică, dar sudată. Aşa a fost şansa fiecăruia, sau… neşansa. Este tragic ce s-a întâmplat”, a mai spus prietenul lui Andrei.

Andrei Găluț, alături de colegii de la Oracle. Mimi Voicu, prima din stânga, și-a pierdut viața în incendiul din Colectiv
Andrei Găluț, alături de colegii de la Oracle. Mimi Voicu, prima din stânga, și-a pierdut viața în incendiul din Colectiv

32 de morți și 133 de persoane internate în spital cu arsuri grave

Vineri, 30 octombrie, un incendiu puternic a izbucnit în clubul Colectiv din Capitală în jurul orelor 22.20. Buretele care a fost folosit la izolarea fonică a clubului s-a aprins de la una din artificiile folosite de organizatorii evenimentului de lansare a celui mai recent album al trupei Goodbye to Gravity.

Focul s-a întins în câteva secunde, iar cei aproape 500 de spectatori au fost prinși ca într-o capcană. Clubul avea o singură ușă de acces liberă, celalaltă ieșire fiind blocată cu un perete de boxe. 27 de morți a fost bilanțul tragediei până sâmbătă dimineață, însă numărul victimelor a crescut la 32 în zilele următoare. Conform primelor date ale autopsiei, victimele au murit intoxicate cu monoxid de carbon și alte gaze toxice. Alte 133 de persoane sunt acum internate în spitalele din București, cu arsuri și intoxicații. Dintre acestea, 80 sunt în stare critică și foarte gravă.

Ambii chitariști ai trupei Goodbey to Gravity, Vlad Țelea și Mihai Alexandru, și-au pierdut viața în incendiu. Piesa The Day We Day, cântată de băieți chiar înainte de izbucnirea incendiului, a devenit imnul schimbării pentru protestatarii care au ieșit în număr mare în București și în țară, pentru a cere asumarea răspunderii pentru contextul care a dus la producerea acestei tragedii.

Goodbye to Gravity a cântat piesa The Day We Die înainte de izbucnirea incendiului din Colectiv

Trupa Goodbye to Gravity interpretează cântecul "The Day We Die".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cai insangerati prin Londra FOTo Twitter FlashFeed jpeg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net