Vezi când plătești prima factură majorată la gaze

Ultima actualizare:

    Prima factură majorată la gaze va veni la vară
Prima factură majorată la gaze va veni la vară

Gerul care s-a abătut în ultima perioadă peste țara noastră, dar și stocurile insuficiente de gaze duc la o majorare a prețului. Autoritățile anunță că în câteva luni vom plăti facturile mărite.

Prețul la gaze va stagna la 60 de lei pe MWh în perioada 1 iulie 2016 - 31 martie 2017, iar calendarul de liberalizare a fost suspendat pe această perioadă.

Asta a anunțat anul trecut Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie. Cu alte cuvinte, nu vom plăti mai mult.

Gerul a dat însă peste cap toate calculele, astfel că doar într-o zi cu temperaturi extreme în România s-au consumat  peste 9.500 de MegaWati și peste 74 de milioane de metri cubi de gaze. În condițiile în care anul trecut, tot pe 9 ianuarie, cosmulul a fost de 8.372 MegaWati.

Cum stocurile au fost limitate, s-a cumpărat de pe piața liberă cu 600 de lei, în loc de 500 de lei, astfel că diferența de preț o vom simți fiecare în propriile buzunare.

Autoritățile spun că ne lasă să ieșim din iarnă și că vom plăti facturile majorate la vară.

Asta, deși la finalul întâlnirii Comandamentului de iarnă de la Dispeceratul Energetic Național ministrul Energiei, Toma Petcu, precizase ca în ciuda consumului oamenii nu vor avea costuri suplimentare.

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net