Care ar fi legătura dintre Victor Ponta şi Panama Papers

Ultima actualizare:

    Numele lui Victor Ponta apare în scandalul Panama PapersFoto: realitatea.net
Numele lui Victor Ponta apare în scandalul Panama PapersFoto: realitatea.net

Acționarii unui off-shore din Panama i-ar fi vândut un apartament, într-un complex rezidențial din Capitală, fostului premier Victor Ponta. Off-shore-ul ar fi fost înființat înainte de 1989 de mai mulți greci, iar singura afacere desfășurată de aceasta în România era una imobiliară. Firma românească, în spatele căreia se cea panameză, este acum în faliment.

Societatea Sthemko Holding INC a fost înregistrată în Panama pe 30 martie 1989 de mai mulţi greci, potrivit Adevărul, care citează Digi24. Capitalul social al firmei era de 10.000 de dolari.

La 22 iunie 2006, off-shore-ul a înființat în România G&F Real Estate and Constructions SRL Bucureşti, cu un capital social de 1.000 de lei, cu un obiect de activitate care consta în afaceri imobiliare cu bunuri proprii. În anul 2012, cu doar două luni înainte să fie nominalizat premier, Victor Ponta a achiziționat de la această firmă un apartament în complexul Central Park. Soția sa, Daciana Sârbu, și socrul său, Ilie Sârbu, aveau deja două apartamente cumpărate direct de la dezvoltatorul imobiliar, societatea Central Residentia Park SA.

În 2007, soția lui Victor Ponta ar fi plătit 766.000 de lei pe o locuință de 176 de metri pătrați. Acţionarii Central Residential Park erau societatea Niro Investment SA (84,98%), controlată de omul de afaceri Dumitru Nicolae, şi un off-shore din Insulele Britanice Virgine - Running Total Group LTD (15%).În 2004, G&F Real Estate a intrat în insolvență, având datorii de aproape 5,2 milioane de euro la Marfin Bank, Asociația de Proprietari și Administrația Finațelor Publice a Sectorului 2 și la Pireus Bank.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net