Victor Ponta şi-a dat demisia:

Ultima actualizare:

    Victor Ponta nu mai este de duminică, 12 iulie, preşedintele PSDFoto Click!
Victor Ponta nu mai este de duminică, 12 iulie, preşedintele PSDFoto Click!

Premierul României a surprins duminică seară prin anunţul făcut pe pagina personală de Facebook. Acesta a anunţat o retragere temporară din funcţia de preşedinte a PSD până la finalizarea anchetelor sau demonstrarea nevinovăţiei faţă de acuzaţiile care îi sunt aduse în justiţie. Cum Victor Ponta şi-a dat demisia, colegii din partid şi-au anunţat sprijinul pentru preşedintele lor.

PSD rămâne fără lider, cel puţin simbolic momentan, pe perioada în care Victor Ponta este cercetat penal de DNA. Concediul forţat pe care l-a avut premierul se pare că a fost un sfetnic bun şi acesta a decis că pentru imaginea partidului ar fi mai bine să facă un pas înapoi. După ce Victor Ponta şi-a dat demisia, liderii PSD s-au grăbit să facă anumite precizări, considerate necesare asupra acestei decizii.

Victor Ponta şi-a dat demisia: Rovana Plumb- "Este o retragere temporară"

Preşedintele interimar PSD Rovana Plumb a declarat, duminică, că premierul Victor Ponta nu demisionează din funtea PSD, fiind vorba doar de o retragere temporară din fruntea partidului. "Victor Ponta nu demisionează din funcţia de preşedinte, este pur şi simplu o retragere temporară", a spus Plumb, la RTV. Rovana Plumb a precizat că liderul PSD a luat această decizie pentru până când îşi va demonstra nevionvăţia faţă de acuzaţiile care i se aduc. "Victor Ponta nu va mai ocupa nicio funcţie de partid până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse", a spus Plumb.

Victor Ponta şi-a dat demisia: Plumb, preşedinte interimar până la următorul congres

Plumb a precizat că, "fiind vorba de o prelungire a interimatului, conform statutului", ea va fi preşedinte interimar al social-democaţilor până la următorul congres al partidului, stabilit pentru anul viitor. "Viitorul congres va fi anul viitor", a precizat liderul social-democrat.

Victor Ponta şi-a dat demisia: Gabriela Firea- Ponta va participa la şedinţele conducerii PSD

Premierul Victor Ponta va continua să participe la şedinţele conducerii şi după retragerea din funcţia de preşedinte, a declarat, duminică, senatorul PSD Gabriela Firea, purtător de cuvânt al social-democraţilor. "PSD este un partid total funcţional, cu oameni extrem de experimentatţ în conducere. Domnul Ponta va continua să participe la şedinţele conducerii PSD şi îl aşteptăm să îşi preia atribuţiile funcţiei. Agenda şi direcţia partidului nu se schimbă. Prioritatea noastră este să continuăm buna guvernare de până în prezent, cu Victor Ponta premier, şi să câştigăm alegerile din 2016. Este datoria PSD să oprească revenirea la putere a echipei Basescu, camuflată acum în PNL, care a făcut atât de rau României ani la rând", a spus Firea, într-o declaraţie remisă MEDIAFAX.

Victor Ponta şi-a dat demisia: Decizia anunţată pe Facebook

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică, printr-o scrisoare adresată liderilor social-democraţi şi publicată pe Facebook, decizia de "a nu mai ocupa nicio funcţie de conducere" în PSD. Citeşte aici scrisoarea publicată de Vfostul preşedinte al PSD.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
gara de nord jpeg
nadia comaneci tarom jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net