A fost razie de amploare a polițișilor, în weekend, în București. Oamenii legii au oprit autobuzele în mers, au mers în parcuri, piețe, la metrou și au intrat peste petrecăreți la terasele din Herăsătru. Au dat 1.500 de amenzi pentru nepurtarea măștii și nerespectarea distanțării.


Sâmbătă și duminică, Poliția Capitalei a continuat acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Razii ale polițiștilor în piețe, autobuze, magazine și terase

Cu sprijinul Jandarmeriei, Poliției Locale, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti, Inspectoratului Teritorial de Muncă au fost verificate peste 2.700 de obiective: piețe agroalimentare, târguri, complexuri comerciale, mari magazine, dar și magazine de cartier, terase, mijloace de transport în comun.

politisti-controale-parc.jpg

Polițiștii și jandarmii au patrulat prin parcurile din București
Polițiștii și jandarmii au patrulat prin parcurile din București

Pe parcursul celor două zile, au fost legitimate 4.300 de persoane în peste 2.300 de mijloace de transport în comun, de suprafață. Autobuzele au fost oprite în mers, ar călătorii au fost verificați dacă poartă mască. 

Nici cei care au circulat cu metroul nu au scăpat de verificări.

Localurile din Parcul Herăstrău, amendate de polițiști

Totodată, localurile din Parcul Hereăstrău au fost ținta oamenilor legii. Aceștia au verificat în noaptea de sâmbătă spre duminică șapte terase, unde au dat 25 de amenzi, dintre care 14 pentru nerespectarea distanțării.

În plus, patru dintre locații au fost sancționate pentru că mulți petrecăreți au fost lăsați să se distreze în incintă. În urma raziei de amploare, oamenii legii  au dat peste 1.500 de amenzi, în valoare de 476.350 lei.

Polițiștii au revenit cu recomandări privind portul măștii de protecție și pentru păstrarea distanțării fizice.

politisti-localuri-herastrau.jpg

Localurile din Herăstrău, amendate pentru petrecăreții care nu respectau măsurile sanitare
Localurile din Herăstrău, amendate pentru petrecăreții care nu respectau măsurile sanitare

”Acțiunile de verificare continuă și la acest moment și așa cum am precizat, vor continua și în zilele următoare. Facem apel la toți cetățenii, să respecte măsurile de protecție împotriva infectării cu virusul Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte normele sanitare. Pe fondul creșterii numărului de cazuri, trebuie să fim conștienți de datoria pe care o avem toți față de cei din jurul nostru, față de familiile noastre, față de toți membri comunității. Suntem și rămânem la datorie!”, au transmis polițiștii.

1/23

Amenzi de peste 1,2 milioane de lei, date în țară

Dar acțiunile nu au fost doar în Capitală, ci la nivel național. S-au dat 5.536 de sacțiuni contravenționale, de peste 1,2 milioane de lei și s-au întocmit 22 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Polițiștii au înterupt evenimente la localuri din Ilfov, au înterupt o nuntă, care fusese organizată la Mogoșoaia, au oprit două nunți, un botez și un majorat în județul Mehedinți, la Strehaia și Drobeta Turnu-Severin, la Sălaj au amendat un local tot pentru o nuntă, la Vaslui, la Mogoșești, din județul Iași, au înterupt o petrecere privată, dar și la Răducăneni unde se desfășura o petrecere de cununie civilă în incita restaurantului.

Asemenea acțiuni au avut loc și în Alba, Argeș, Brăila, Caraș-Severin și Ialomița, inclusiv la pensiuni, unde petrecerile erau în toi.  

 

 

 

 

 
 
Loading...