VIDEO. Aeroportul Otopeni prinde din nou viață! Din 17 iunie s-au reluat și zborurile spre Germania, Austria și Elveția

Ultima actualizare:

    Aeroportul Otopeni este din nou plin de pasageriFoto: CNAB
Aeroportul Otopeni este din nou plin de pasageriFoto: CNAB

Aeroportul Otopeni a început să arate ca-n zilele bune! Zborurile se reiau treptat astfel ca a început să fie animat. Astăzi, 17 iunie, când au fost deschise cursele spre Germania, Austria și Elveția, la punctele de check-in așteptau pasageri.

Zborurile de pe Aeroportul Otopeni către Austria, Germania și Elveția au fost reluate începând de miercuri, 17 iunie. Pentru a marca evenimentul, reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) au lansat campania ”Totul va fi bine!”

”Pentru întreaga omenire prima jumătate a anului 2020 a reprezentat din punct de vedere sanitar, economic și social cea mai mare provocare a secolului. Industria aviației constituie una dintre ramurile economice cele mai grav afectate de măsurile ce au vizat limitarea răspândirii noului virus, măsuri concretizate în anularea a milioane de zboruri și în interdicția de deplasare suportată de oamenii de pretutindeni. În acest context, CNAB a înregistrat, în ultimele două luni, o scădere a traficului aerian de pasageri cu aproximativ 98%”, au precizat reprezentanții Companiei.

Anul trecut, în luna iunie, pe Aeroportul Otopeni soseau și plecau, într-o singură zi 35.000 de pasageri, spun oficialii. Aerogara era un adevărat furnicar, având în vedere că 57 de companii aeriene, transportau călători către 131 destinaţii. Încet-încet, criza de coronavirus l-a golit.

Dar ziua de astăzi ne face să fim optimiști că ne revenim. Aeroportul a prins din nou viață, în goana pasagerilor spre îmbarcare.

Pe lângă cele trei destinații abia deschise se mai zboară din București spre Praga cu Czech Airlines, spre Danemarca și Lisabona cu Wizz Air, spre Atena cu Aegean Airlines și cu Tarom. Se zboară și intern din București spre Iași și Cluj-Napoca (cu Tarom) sau spre Timișoara (cu Tarom și KLM).

Starea de alertă s-a prelungit de ieri, 16 iunie, cu încă 30 de zile, iar printre restricțiile impuse se numără și suspendarea zborurilor spre Belgia, Franța, Iran, Italia, Marea Britanie, Irlanda de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Spania, SUA și Turcia, pentru toate aeroporturile din România.

Zborurile pot fi reluate doar dacă Institutul Național de Sănătate Publică le adaugă pe lista excepțiilor, după o analiză. Există, totuși, zboruri speciale spre țări aflate încă sub restricții, dar la întoarcere pasagerii intră în izolare pentru 14 zile.

​Anul trecut, Aeroportul Otopeni a fost tranzitat de peste 14,7 milioane de pasageri.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/video-poza-care-ramane-istorie-nici-o-cursa-pe-tabela-sosiriplecari-aeroportul-otopeni

https://www.click.ro/news/national/se-reiau-treptat-calatoriile-cu-avionul-cand-si-spre-ce-destinatii-poti-zbura

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net