VIDEO. Afacerea ilegală cu măști i-a adus dosar penal unei tinere de 26 de ani

Ultima actualizare:

    Masca nu a reușit să o protejeze de dosar penalfoto: Shutterstock
Masca nu a reușit să o protejeze de dosar penalfoto: Shutterstock

Pandemia de coronavirus a adus, pe lângă multe îmbolnăviri și decese și o serie de ilegalități în domeniul comerțului. Mulți care au simțit că oamenii sunt speriați de Covid-19 și ar da oricât să își cumpere măști de protecție, au profitat și au vândut astfel de echipamente la supra preț. Așa a făcut și o tânără de 26 de ani din Bistrița-Năsăud care acum, pe lângă fapta de evaziune este acuzată și de dare de mită.

Tânăra nu deținea vreo societate sau o formă legală de funcționare ca agent comercial. Însă afacerea  mergea atât de bine, încât femeia și-a permis să dea 2.500 de lei șpagă pentru a fi lăsată în pace. Numai că oamenii legii nu au intrat în jocul ei murdar și au chemat ofiețerii de la Direcția Generală Anticorupție (DGA).

Totul s-a petrecut, miercuri, când polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice de la Bistrița- Năsăud, care aveau informații despre activitatea tinerei de 26 de ani, au descins la ea acasă și i-au confiscat o sumă importantă de bani dar și un laptop și un telefon, instrumente de pe care își desfășura activitatea ilegală.

Femeia nu s-a speriat. Mai mult, știind câți bani poate câștiga, în continuare, din afacerea ilegală cu măști, mai ales că din 15 mai vom fi obligați să purtăm astfel de echipamente în spațiile publice și în mijloacele de transport în comun, tânăra a încercat să mituiască polițiștii.

”Tânăra a dat drept mită suma de 2.500 de lei (1.250 lei pentru fiecare), pentru ca polițiștii să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, respectiv să-i restituie 14.700 lei, 100 de euro, un telefon mobil și un laptop, ridicate la o percheziție domiciliară efectuată în aceeași zi, într-un dosar penal având ca obiect infracțiunea de evaziune fiscală”, se arată într-un comunicat trimis de DGA.

Cei doi polițiști au refuzat categoric și au formulat denunț la D.G.A. – S.J.A. Bistrița Năsăud, care a sesizat imediat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița Năsăud.

Astfel, tânăra s-a ales cu dosar penal și  pentru dare de mită, iar acțiunea de prindere în flagrant s-a realizat cu sprijinul conducerii I.P.J Bistrița-Năsăud, la sediul instituției.

Ulterior, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat, fiind luată măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 30 de zile.

Citește și: 

Cum afectează măștile de protecție pielea feței. Medicii avertizează

Doctorul Virgil Musta: ”Nu mai purtați mască şi mănuşi în mașină sau în aer liber!”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net