VIDEO Au înnoptat in Catedrala Reîntregirii

Ultima actualizare:
image

22 de copii din judeţul Olt, împreună cu profesorul lor, au mers la Alba Iulia pentru a asista la parada de ziua naţională fără să aibă cazarea asigurată. Din acest motiv ei au rămas peste noapte în Catedrala Reîntregirii, unde unui copil i s-a făcut rău din cauza frigului şi a oboselii. Mai multe ambulanţe au ajuns la faţa locului şi i-au transportat pe copii la un internat unde au rămas până diomineaţă. Inspectoratul Şcolar din Olt va demara o anchetă pentru a afla în ce condiţii au plecat copiii şi de ce nu aveau cazare.

Un apel la 112 anunţa noaptea trecută că unui copil i s-a făcut rău în incinta Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia. Imediat, mai multe ambulanţe au pornit spre catedrală pentru a acorda îngrijiri medicale. În cele din urmă, copilul cu probleme a fost transferat la spital pentru mai multe investigaţii. Profesorul neagă însă că elevii ar fi stat în frig.

La catedrală medicii au descoperit un grup de 22 de elevi, cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani, însoţiţi de un profesor. Ei ar fi plecat din judeţul Olt la Alba Iulia fără să aibă cazare, deşi au ajuns în oraş încă de vineri. Când au văzut că nu au unde să înnopteze, dascălul a decis să meargă cu copiii la Catedrala Reîntregirii din oraş. Era a doua noapte pe care urmau să o petreacă în Alba Iulia fără cazare.

Dascălul susţine că băiatul s-a speriat după ce adormise în timpul unui concert din Catedrala Reîntregirii. Toţi copiii, împreună cu profesorul lor au fost preluaţi de pompierii de la ISU ALBA IULIA.

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu condamnă ferm gestul profesorului.

Directorul şcolii din Dăneasa, localitatea de unde sunt copiii şi profesorul, susţine că excursia a fost organizată cu acordul părinţilor.

În acest moment toţi cei 22 de copii sunt bine şi se deplasează spre casă. Inspectoratul Şcolar Judeţean a anunţat că va demara o anchetă pentru a afla în ce condiţii au plecat cu un profesor şi de ce nu au avut cazarea asigurată.

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net