VIDEO Băile Herculane, în ruină

Ultima actualizare:
image

E dezastru la Băile Herculane, după ce acoperişul clădirii de patrimoniu care a găzduit Băile Imperiale Neptun s-a prăbuşit.

Rămas în paragină, locul în care cândva veneau cu mare pompă la tratament capete încoronate ale Europei a ajuns o ruină. Iar zilele trecute, zăpada şi ploile au desăvârşit lipsa de interes a autorităţilor.

Construite în urmă cu două secole, Băile Neptun au fost perla staţiunii Băile Herculane. Aici venea la tratament întreaga familie imperială austro-ungară, dar şi nume mari ale spiritualităţii româneşti.

Clădirea este acum un adevărat pericol public. Ea ar fi trebuit conservată dar, proiectul iniţiat anul trecut de un grup de arhitecţi voluntari din Timişoara bate pasul pe loc. Imobilul are un statut juridic incert şi, se pare, nu se poate face nimic.

Nici turiştii, dar nici localnicii, nu înţeleg de ce astfel de clădiri de patrimoniu ajung ruine. Ei dau vina doar pe nepăsarea autorităţilor.

Situaţia Băilor Imperiale Neptun este critică, iar Consiliul local din Băile Herculane urmează să ia o decizie în privinţa măsurilor urgente ce trebuie luate.

image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net