VIDEO Calea ferată de Otopeni a trecut peste DN1. Miercuri noapte au fost montate grinzile

Ultima actualizare:

    Grinzile pentru calea ferată a trenului spre Otopeni au început să se monteze și peste DN1Fotografii: clubferoviar.ro
Grinzile pentru calea ferată a trenului spre Otopeni au început să se monteze și peste DN1Fotografii: clubferoviar.ro

Lucrările la trenul spre Otopeni merg mai departe, deși o bucată din terenul pe unde va trece calea ferată este în litigiu. Azi noapte au fost montate grinzile care supratraversează DN1.

În noaptea de marți spre miercuri, au început lucrările de construire a viaductului căii ferate de Otopeni peste DN 1, prin montarea grinzilor prefabricate între pilele 24 și 25.

Potrivit celor de la CFR Infrastructură lucrările se vor desfășura în perioada 22, 23, 29 și 30 iulie, respectiv 5, 6, 12 și 13 august, în cursul nopții, între orele 00.00 - 4.00, interval orar în care traficul rutier în zona Aeroportul Internațional Henri Coandă va fi restricționat pe o singură bandă pe fiecare sens de circulație. 

Primele grinzi care supratraversează DN1 au fost montate azi-noapte
Primele grinzi care supratraversează DN1 au fost montate azi-noapte

Construirea viaductului peste DN1, între pilele 24 și 25, se va realiza etapizat pe următoarele categorii de lucrări:

  • montarea a 4 grinzi prefabricate între cele două pile (fiecare grindă având o lungime 40 m și o greutate de 73 de tone);
  • cofrare și armare dală de suprabetonare;
  • betonare dală de suprabetonare.

Proiectul Modernizarea liniei de cale ferată București Nord- Aeroportul Internațional Henri Coandă București –Faza I: Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroportul Internațional Henri Coandă București prevede construirea unei căi ferate simple pe o lungime de 2,95 km, cu 3 podețe, un viaduct de 1,52 km lungime (cu 37 de pile și o culee), care supratraversează DN1 şi o stație feroviară, cu linie dublă, la Terminalul T1.

Trenul spre Otopeni este blocat în instanță

Stadiul fizic de execuție al lucrărilor este de 87%. Iar pe 26 august  avea tremenul final, doar că lucrările sunt blocate în instanță pe o porțiune. 

Roxana Mărişoiu nu renunță la procesul prin care cere anularea lucrării, iar următorul termen este abia pe 19 octombrie. Singurul lucru pe care îl vrea femeia este să poată trăi liniștită în casa în care și-a investit toată agoniseala.

De anul trecut, când au început lucrările la trenul spre Otopeni, aceasta nu mai are liniște. Zi și noapte se gândește cu groază la faptul că ar putea fi obligată să trăiască  sub un pod cu trenul deasupra.

Pilonii podului sunt construiți până la gardul Roxanei Mărișoiu până când instanța va da un verdict definitiv
Pilonii podului sunt construiți până la gardul Roxanei Mărișoiu până când instanța va da un verdict definitiv

Potrivit proiectului, acesta ar trebui să treacă la șase metri distanță de geamul dormitorului său, pentru că statul nu dorește să o expropieze cu totul, ci doar pe o bucată de 126 mp din cei 311mp, câți măsoră curtea.

Lucrarea a fost câștigată la licitație de Arcada Company, iar valoarea contractului este de 398,1 milioane lei, bani proveniți din fonduri europene nerambursabile.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/trenul-spre-otopeni-intarzie-roxana-marisoiu-nu-renunta-la-procesul-prin-care-cere

https://www.click.ro/news/national/motivul-uluitor-pentru-care-s-ales-ca-trenul-spre-otopeni-sa-treaca-prin-curtile-0

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net