VIDEO În ce hal a ajuns Gara de Nord! Plouă cu găleata

Ultima actualizare:

    Gara de Nord s-a deteriorat de-a lungul timpului, in lipsa banilor
Gara de Nord s-a deteriorat de-a lungul timpului, in lipsa banilor

Cea mai mare gară din România pare că a încremenit în timp. Inaugurată acum 142 de ani, pe timpul regelui Carol I, Gara de Nord din București s-a transformat într-o mare cocină.Nimeni n-a mai investit bani în reparația ei. Așa a ajuns ca ploaia să treacă prin acoperiș.

Scaunele lipsesc sau sunt rupte, chioșcurile urâte tronează pe stânga și pe dreapta, oamenii străzii dorm pe unde apucă și, unde mai pui că atunci când plouă, riști să te uzi până la piele. Apa trece prin acoperișul găurit.

Reporterii Click! au văzut cu ochii lor, astăzi, cum ploaia a invadat gara. Ultima restaurare a locului a avut între 1997-1999, iar de atunci nimic.

Șefii de la CFR, care s-au tot perindat de-a lungul timpului, s-au scuzat de fiecare dată că au căutat  finanţatori pentru modernizarea gării, în parteneriat public-privat, însă fără succes.

Nu sunt bani pentru modernizare

Costurile de modernizare a Gării de Nord depăşesc 200 de milioane de euro și au fost alocate doar 65.000 de euro.

Așa se face că cea mai mare poartă feroviară de intrare în Capitală arată jalnic, iar străinii ne critică.

”Este tare diferit de ce am eu acasă. În Marea Britanie, panourile de informare sunt electronice”, ne-a spus James, un tânăr englez sosit cu ternul de la Aeroportul Otopeni.

Și românii taxează dur indiferența celor care ne conduc și refuză să mai mergă cu trenul. Așa se face că numărul călătorilor scade constant.

În jur de 10.000 de oameni tranzitează în fiecare zi Gara de Nord și cel mult 15.000 când sunt sărbători legale, însă numărul este în permanentă scădere.

În ultimii ani, autorităţile au propus proiecte fanteziste: trafic feroviar subteran, trenuri de mare viteză. Nimic nu s-a realizat. Ba din contră, trenurile circulă cu restricții de 20-30/h pe multe magistrale interne.

Infrastructura este la pământ

Infrastructura este la pământ, iar hoții de cupru sunt mereu la ”datorie” și îi i-au prin surprindere pe angajații de la CFR.

Ultimul de incident de acest fel a avut loc pe 6 noimebrie, când circulația ferovioară pe segmentul Lehliu-Sărulești-Magistrala București-Constanța- a fost blocată.

Cablul de dirijare a traficului a fost tăiat și au fost furate 50 de relee, după ce hoții au devastat dulapurile instalațiilor de dirijare.

Deși vorbim despre un atentat la securitatea națională, pentru că viața a mii de călători este pusă în pericol, autoritățile nu fac nimic ca să stopeze furturile.

Și nici Poliția Transporturi. Doamne ferește de o tragedie feroviară, cauzată de hoții de fier vechi!

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net