Bilanţul epidemiei de pneumonie virală a ajuns la 2592 de decese în China continentală, iar peste 1500 de contaminări şi 26 de decese au fost înregistrate în afara Chinei. Italia este cel mai mare focar din Europa, peste 260 de persoane fiind infectate cu coronavirus, iar şapte dintre ele şi-au pierdut viaţa. În aceste condiţii, românii se gândesc la cele mai negre scenarii şi au luat cu asalt magazinele de mari dimensiuni pentru a-şi face provizii în cazul în care virusul ucigaş se va manifesta şi în ţara noastră. Dovada isteriei create de coronavirus stau imaginile surprinse de reporterii Click! într-un magazin Metro din Capitală.


Posibilitatea ca virusul ucigaş să se manifeste şi în România i-a îngrozit pe mulţi dintre români. Alarmaţi de ştirile potrivit cărora coronavirusul face ravagii în Italia, bucureştenii au dat năvală în marile magazine pentru a-şi face provizii de mâncare, dar şi de alte produse casnice.

Rafturile au fost golite de bucureşteni 

Rafturile au fost golite, iar cozile de la casa de marcat au atins dimenisiuni considerabile, timpul de aşteptare fiind unul deloc de neglijat. De la baxuri de apă, la cartofi, produse de curăţenie până la zahăr şi făină, nimic nu a scăpat listei de cumpărături a românilor panicaţi de febra coronavirusului. 

Reporterii Click! au surprins imagini, într-un magazin Metro din Capitală, în care este evident că agitaţia şi dorinţa românilor de a se pregăti pentru cele mai sumbre scenarii este una generalizată, cărucioarele fiind umplute până la refuz.

 

 
 
Loading...