VIDEO Cum îți faci singur acasă măști de protecție

Ultima actualizare:

    Un chinez ne arată cum și-a făcut singur acasă masca de protecție
Un chinez ne arată cum și-a făcut singur acasă masca de protecție

Isteria coronavirusului a golit farmaciile de măști de protecție. Nici pe site-uri nu prea găsești, iar dacă încă mai au stocuri prețurile lor au exlodat. Un pachet cu 30 de bucăți simple se vinde cu 500 de lei. Dar iată cum îți faci singur acasă măști de protecție!

Măștile de protecție împotriva virusurilor au devenit o raritate și în România. Încă de acum o lună, stocurile farmaciilor erau goale, astfel că singura sursă au rămas site-urile online, care au profitat de criză și le-au scumpit de la o zi la alta.

Așa se face că dacă înainte de apariația virusului o mască de chirurgicală costa 30 de bani acum se vinde și cu 17 lei. Dar, spre exemplu, pe eMag nu le mai găsești.

Și stocul acestor măști speciale s-a epuizat
Și stocul acestor măști speciale s-a epuizat

Nici măcar pe cele industriale cu supapă, menite să te ferească împotriva vaporilor organici și a particulelor periculoase. Au costat 247, 40 lei și au fost reduse la 220,74 lei.

Dar cel mai simplu este să-ți confecționezi masca de protecție singur acasă. Medicii spun că pe vremuri și le făceau, înainte să intre în operații, din tifon.

Există varianta din mai multe straturi de batiste noi sau chiar dintr-un sul de servețele. Trei șervetele se rulează ca pe un evantai, iar apoi se leagă cu elastic în ambele părinți. Astfel, masca este numai bună de purtat. Atenție! Măștile sunt de unică folosință, ceea ce înseamnă că înainte de ajunge acasă este obligatoriu să le arunci la un coș de gunoi pe cele deja purtate.

Nu intri cu ele în locuință, pentru că o infectezi, în cazul în care ai luat contact cu o persoană care are coronavirus și a strănutat în preajma ta. Și nu uita că masca se poartă pe toată figura, inclusiv pe nas.

Iată unul dintre aceste clipuri care îți arată exact cum confecționezi o mască! Este filmat de un chinez.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net