VIDEO Dosarul cărnii stricate: Zece persoane, reţinute pentru evaziune fiscală

Ultima actualizare:

UPDATE Ofiţerii DGA au terminat percheziţia aproape de miezul nopţii la depozitul alimentar care aparţine părinţilor tenismenei Sorana Cîrstea, din Târgovişte.

Anchetatorii cred că firma familiei Cîrstea are legătură cu dosarul cărnii instrumentat de DIICOT. După mai bine de zece ore, părinţii tenismenei au fost duşi la audieri cu duba jandarmilor.Ofiţerii DGA au percheziţionat întreg depozitul alimentar deţinut de familia cunoscuitei tenismene Sorana Cîrstea.

Mai mult, aceştia au percheziţionat toate maşinile deţinute de firmă, dar şi cele personale. Două persoane, cel mai probabil părinţii Soranei Cîrstea, au fost luate de anchetatori şi conduse la sediul DIICOT pentru audieri.

Avocatul familiei Cîrstea susţine că în depozit nu există carne şi că percheziţiile au vizat nişte afaceri cu societăţile implicate în dosarul cărnii. Anchetatorii au mai ridicat şi mai multe calculatoare şi documente.

Mafia cărnii a fost sprijinită chiar de cei care ar fi trebuit să o controleze. Potritivit romaniatv.net, mai mulţi angajaţi de la OPC sunt în vizorul procurorilor DIICOT, pentru ca îi anunţau pe patronii firmelor de carne când au loc controale.

Procurorii DIICOT au descins miercuri la mai multe firme care reambalau carne stricată şi o introduceau din nou în magazine. Din această afacere, mafia alimentară a scos un profit de peste 100 de milioane de euro.

Carnea era importată prin firme din Uniunea Europeană şi adusă în depozitele din Bucureşti. Aici, data expirării era modificată, carnea era reambalată, apoi trimisă în magazine.

Peste 100 de controale s-au făcut la mai multe depozite de carne din Bucureşti, Iaşi, Bistriţa şi Cluj.

"Au fost identificate cinci TIR-uri a câte 20 de tone, în total, 100 de tone de macrou, cu încadrare a termenului, dar cu caracteristici necorespunzătoare ale produsului. Toate aceste produse ajungeau în supermarketuri", a declarat preşedintele interimar al ANPC, Marius Alexandru Dunca.

"Când există evaziune fiscală şi încă e foarte mare, e posibil ca marfa necontrolată să fie pusă în vânzare. Singurii vinovaţi sunt cei care practică evaziunea fiscală şi care, dincolo de câştigul personal, pun în pericol vieţile oamenilor", a spus Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

În total, au fost scoase definitiv de la comercializare 129 de tone de carne şi produse din carne: mici, tobă, aripi şi pipote de pui, peşte congelat. Controalele vor continua toată săptămâna, în toate hipermarketurile din ţară.

)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net