VIDEO Drame de mame

Ultima actualizare:
image

Drame greu de povestit dar mai ales de îndurat adăpostesc Centrele care sprijină victimele violenţei in familie. Şi totuşi, femeile care locuiesc în aceste centre au îndurat loviturile şi umilinţa celor pe care, la un moment dat, i-au iubit.

Acum se ascund de ei cu tot cu pruncii lor, departe de violenţă şi de teamă. Îngrijorător este faptul că numai în judeţul Galaţi numărul celor care cer adăpost este tot mai mare. Vă avertizez că urmează detalii care vă pot afecta emoţional.

În cele două centre din Galaţi, unul al Fundaţiei Familia altul al Direcţiei de Protectie a Copilului şi Asistenţă Socială, stau ferite de cei care le-au făcut rău mai multe femei. Au fugit de acasă de pumnii soţilor sau iubitilor. Acum încearcă să o ia de la capăt. Cu greu sunt convinse să îşi spună si spuna povestea. O mamă cu 5 copii, de la ţară, a reusit să se salveze dupa ce timp de 5 ani a fost crunt batută de soţ.

Se pune incet-incet pe picioare, are un loc de munca , copiii sunt cu ea şi merg la scoală. Nu se mai uită mereu peste umar de teama sa nu o gaseasca sotul. Pentru ea se vede lumina la capatul tunelului. La fel şi o altă mamă şi o viitoare mamă. Ultima abia a împlinit 18 ani. Nu are parinti, au crescut-o bunicii, iar fratele ei a călcat-o pur şi simplu în picioare. A fugit de el, dar a nimerit peste un barbat care a ajuns la inchisoare. De data asta, cu un copil in pantece, a fugit din nou si a ajuns la Centru.

Colega cu ea de suferinţă este o alta tanara, abia intrata in al 19 lea an al vietii. Are deja o fetita de un an. O familie destramata de boala si saracie a aruncat-o în bratele unui barbat care scoatea bani vanzand ,,la trotuar" fete. Ea a refuzat trocul, iar când proxenetul iubit a aflat că e însărcinată a alungat-o.

Inevitabil, aceste femei provin din mediul rural, nu au mai mult de opt clase, dar la centru învaţă o meserie. Beneficiaza şi de consiliere psihologica desi, in multe cazuri, psihologii ajung cu greu sa afle totul pentru a putea trata, cat de cat, sufletul făcut bucati. Dureaza si luni de zile ca le câştige increderea

Noua legislatie care protejeaza victimele abuzurilor intrafamiliale nu ajută mereu şi, în multe cazuri, tot victima trebuie să plece de acasă.

In judetul Galati, 21 de mame si copii au intrat in anul 2018 in grija centrelor maternale si a celor de recuperare a victimelor violentei în familie in timp ce in 2017 au fost 15 astfel de cazuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net