VIDEO Ei sunt salvatorii animalelor

Ultima actualizare:
image

În timp ce tot mai mulţi indivizi schingiuesc animalele fără vreun scop anume, ci doar pentru propria lor distracţie, sunt oameni care le salvează. Din pasiune şi dragoste pentru ele.

Pe câţiva dintre aceşti oameni i-am întâlnit la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice din Vrancea. Ei au grijă de orice sălbăticiune bolnavă şi apoi, după ce o fac bine, o eliberează în natură.

Aceste imagini au fost filmate într-o comună din Dâmboviţa, iar cei care au incendiat şi omorât câţelul, doi băieţi de 14 şi 15 ani, sunt cercetaţi de autorităţi. Conform legii, ar trebui să facă trei ani de închisoare, dar normele sunt prea blânde pentru răul făcut.

În alt colţ de ţară, la Centrul pentru Reabilitarea Faunei din Vrancea oamenii salvează sălbăticiunile de la o moarte sigură. Acum ei au grijă de 4 berze, un pescaruş, un urs şi o căprioară.

Un medic veterinar, un reprezentant de la mediu şi câţiva voluntari formează o echipă de îngeri pentru aceste vietăţi. Iar misiunea lor este întotdeauna o reuşită.

Dintr-un ţarc, cele 4 berze se bucură de toată atenţia pe care o primesc zilic. Chiar dacă nu sunt în ţările calde, lângă suratele lor, măcar sunt vii.

Cât despre lebăda care e acum în centru, povestea ei e mai mult decât dramatică. Era condamnată la moarte din cauza braconierilor, dar acum e bine.

Dar cel mai răsfîţat pacient al centrului este un pui de caprioară, găsit rănit în pădure, care a fost hrănit cu biberonul de voluntari. În luna mai, când va mai creşte, va fi eliberat înapoi în pădure.

Centrul pentru salvarea păsarilor şi animalelor sălbatice aflate în mare risc a fost înfiinţat în anul 2007, în locul fostei grădini zoologice de la Petreşti, în apropiere de Focşani. Dacă găsiţi animale sau păsări care au nevoie de îngrijirea specialiştilor, nu ezitaţi să sunaţi la centru şi să cereţi ajutor. Până acum, peste 350 de exemplare au fost salvate aici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
furt seif 01, captură video
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net